Asgari ücrete yüksek enflasyon nedeniyle yılda iki kez yapılan zamlar, iddiaya göre yeni yıldan itibaren yılda bir kez belirlenecek. Habere göre, ekonomi yönetimi, bu değişiklikle ara dönemdeki asgari ücret artışının enflasyonist etkisini kırmayı hedefliyor.
Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre "Ekonomi yönetimi, enflasyon önleyici tedbirlerini sürdürüyor". Bu kapsamda asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamlar teke düşürülecek. Edinilen bilgiye göre, ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkiyi kırmayı amaçlıyor.
"Bu durumun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim.
Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor. Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor."
22.12.2022'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere yeni asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak açıklamıştı.
2023'te Asgari ücret 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, net 11 bin 402 lira 32 kuruşa yükseltilmişti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, enflasyon raporunda yaptığı değerlendirmeye göre yıl ortasında yapılan yüzde 34'lük asgari ücret artışının yıllık enflasyona etkisinin yüzde 2,74,1 aralığında gerçekleşmesi öngörüldü. TCMB ayrıca 1 puanlık asgari ücret artışının ortalama ücreti 0,93 puan artırdığını da kaydetti.
halktv.com.tr
Namaz kılıp alınan bisikletler satılığa çıkarıldı!277 izlenme
Nejat Uygur'un politik görüşünü açıkladığı sahne sosyal medyada zirve yaptı!51 izlenme
İp mayoyla sokakta gezdiği görüntüler tartışma yaratan Manken Melisa Aydınalp'ten yeni video: "Kadın özgürlük hareketlerine sınırlamalar getirmeye çalışmana izin vermeyeceğim"60 izlenme
Mehmet Metiner köşesinden ağladı: Duydukların doğru reisim...238 izlenme
Liyakat Nişanı alan Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in ilk ziyaret ettiği yer ortaya çıktı143 izlenme
Çocuğu istismar edip öldürdü; kurumlar faili akladı!62 izlenme
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısında53 izlenme
Bülent Arınç'tan çok konuşulacak sözler! "Erdoğan bana sahip çıkmazsa..."62 izlenme
Ümit Özdağ'dan Ankara'yı karıştıran iddia: "Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, karanlık dosyayı AKP'li bakan verdi"
AKP'li belediyenin sanat aşkı: 1,3 milyon TL'lik tiyatro oyunu
AKP'li Yılmaz Tunç'tan bir garip ek bütçe savunması: "Ek bütçe milletimize, milletimizin refahı için aktarılacak"
MHP mesajı videoda da verdi! 17'inci saniyede başlayıp 25’te bitiyor