Yüzde 43.93’lük yeniden değerleme oranı (YDO) indirime gidilebileceğinin ilk işareti Merkez Bankası’ndan geldi. Bankanın son enflasyon raporundaki risk tablosunda, ‘yönetilen yönlendirilen fiyatlar’ olarak da ifade edilen vergi zamlarında ‘belirlenecek oranın’ enflasyonu aşağı çekebileceği mesajı verildi. Bu ifade, Merkez’in indirimle ilgili önceden bilgi aldığı şeklinde yorumlandı. İkinci işaret ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütçede yaptığı, “Yönetilen ve yönlendirilen fiyatları bütçe imkanlarının elverdiği ölçüde enflasyon hedefiyle uyumlu olarak belirleyeceğiz’ sözlerinden geldi.
Cumhurbaşkanı’nın vergi ve harçlara yapılacak zammı yüzde 50, Motorlu Taşıtlar Vergisi zammını da yüzde 80 indirme yetkisi bulunuyor. Ceza zamlarında ise yetki kullanılamıyor. Yetki yüzde 50 indirimli kullanılırsa vergi zamları yüzde 21.97’ye kadar düşürülebilecek.
İktidar, enflasyonu 2025 sonunda yüzde 21’e düşürebilmek için adeta asgari ücret zammına sarıldı. İktidarın ‘hedefle uyumlu’ olarak değerlendirdiği en uygun zam ise yüzde 30’lar civarında bir oran. Yüzde 30’un bir miktar altı ve bir miktar üstündeki oranın enflasyon hedeflerini zora sokmayacağı düşünülüyor. Bu da iktidarın yeni asgari ücreti 22 bin ila 23 bin lira arasında bir tutarda belirlemeye çalışacağını işaret ediyor.
Sözcü
Volkan Konak'ı geç müdahale mi ölüme götürdü? KKTC Sağlık Bakanlığı'ndan yeni açıklama33 izlenme
HKP'den Erdoğan Bayraktar hakkında suç duyurusu!64 izlenme
Bir “Sen benim kim olduğumu biliyor musun” vakası daha: AKP'li yönetici yol kontrolü yapan polis ve jandarmaya küfür ederek saldırdı!49 izlenme
Savcılık, Ayşe Tuba Arslan ve katilini uzlaştırmaya çalışmış125 izlenme
Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan: Merkez Bankası ocakta ya faizi 250 baz puan artıracak ya da sabit bırakacak29 izlenme
Mehmet Nuri Ersoy'un bakanlık saadeti: "Maaşımı bağışlıyorum" dedi, aldığı teşvikleri unuttu!42 izlenme
Resul Emrah Şahan konuştu: “Amaç, CHP’nin ortaya koyduğu siyasi hattı durdurmak"15 izlenme
Kaymakam tepki toplayan paylaşımı apar topar sildi!13 izlenme
Yunan kuvvetleri Aydın Didim’de Türk balıkçılarına saldırdı, Türk Sahil Güvenliği gelince apar topar kaçtılar
Gümrük vergisi düzenlemesine halktan sonra Saray'dan da itiraz geldi
İsrail yasaklı fosfor bombası kullandı! 800 derece sıcaklığa ulaşıyor, vücudu içten dışa doğru yakıyor
'Genel Merkeze polis girsin' talebi Kılıçdaroğlu'na yakın vekilleri de isyan ettirdi