İşçileri temsilden Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan bulunan TÜRKİŞ’in katılmadığı son toplantıda işveren ve hükümet temsilcileri asgari ücreti 22 bin 104 lira olarak belirleyip duyurmuştu.
Başta TÜRKİŞ olmak üzere sendikalardan ve siyasi isimlerden belirlenen asgari ücrete büyük tepki gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin ilan edilmesinin ardından AKP Grup toplantısında yaptığı açıklamada asgari ücretin içine sindiğini dile getirmişti.
Ancak kamuoyunda belirlenen asgari ücrete karşı büyük bir memnuniyetsizlik oluştu. AKP’nin girdiği kongreler sürecinde de parti teşkilatlarından gelen tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında değişikliğe giderek katıldığı AKP Bursa İl Kongresinde belirlenen asgari ücretin içine sinmediğini ifade ederek, enflasyon planlarında bir sapma olması durumunda asgari ücreti yeniden değerlendirebileceklerini söyledi.
ANKA Ekonomi Editörü Zülfikar Doğan, bu gelişmelerin ardından ekonomi ve siyaset kulislerinde konuşulan konuyu kaleme aldı.
![]()
Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarındaki bu değişimin ardında olası bir erken seçim ve asgari ücrete yapılacak ara zam iddialarının olduğunu ifade etti.
Zülfikar Doğan’ın yazısının ilgili kısım şu şekilde:
“Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, AKP grubunda MB’nin 2025 enflasyon hedefinin (yüzde 21) üstünde artırılan asgari ücretin ‘içine sindiğini’ söyledi. Ancak il kongrelerinde sahadaki kitlesel hoşnutsuzluğu görünce bu kez AKP Bursa İl Kongresinde yeni asgari ücretin ‘içine sinmediğini’ ifade etti. İşverenlerin daha fazla ücret verebileceğini, enflasyonda bir sapma olursa asgari ücreti yeniden değerlendireceklerini vurguladı.
Türkİş aralık ayı açlık sınırını 21 bin 83 TL, yoksulluk sınırını 68 bin 675 TL olarak duyurdu. Dolayısıyla Erdoğan’ın olası bir erken seçimi kazanacağına inanması halinde, şubatta açlık sınırının altında kalacak asgari ücreti haziranda tekrar artırmayı gündeme alabileceği siyaset ve ekonomi kulislerinde dile getiriliyor.”
Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
VakıfBank’tan 3 milyar TL’lik net kâr36 izlenme
'Ülkücüyüm' diyen vatandaş AKP ve MHP'ye ateş püskürdü! 'Konuşan herkesi terörist ilan ediyorlar. Ülkücüyüm diyen adam kimsenin gidip boyunduruğu altına girmez!'66 izlenme
Binali Yıldırım kimin uçağını kullanıyor?132 izlenme
Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı45 izlenme
Okul yönetimi, akademisyeni hedef gösteren TÜGVA'lıları okulda ağırladı45 izlenme
İBB Ramazan etkinliğinin sahte belge ile durdurulduğunu açıkladı47 izlenme
Kiptaş’ta kasa boşaltma operasyonu! AKP’nin oylarıyla yüzlerce milyonluk kamu zararı oluştu!95 izlenme
İşte Melih Gökçek'in kol saati heykeli yerine dikilecek anıt98 izlenme
AKP'li aday kampanyaya başlamadan mollaya koştu!
İsrail'den limanlara gemi bilgilerini gizleme talimatı
AKP'nin yaptırdığı ankette 'Berat Albayrak' şoku
Yazar Yusuf Kavaklı, katıldığı bir yayında Umre'ye gitmeyin çağrısında bulundu: "Arabistan'a gidip para harcamayın. Harcanan her kuruş bize kurşun olarak dönüyor"