Nüfusa oranla vaka sayısı en çok olan ülkelerin başında gelen İsrail'de hayat normale dönmeye başladı.
Aşılama sayesinde Ocak 2021’de 10 bine dayanan günlük vaka sayısı, son günlerde 200’ün altına düşmüş durumda.
Şubatta 85 bine yaklaşan aktif vaka sayısı bugün itibariyle 2 bin 200’e kadar geriledi, durumu ağır olan hasta sayısı da 200’ün altına düştü.
Bu da İsrail’deki hastaneler ve sağlık çalışanlarının üzerindeki baskıyı oldukça azalttı.
16 YAŞ ÜSTÜNÜN YÜZDE 81'İ AŞILANDI
İsrail Sağlık Bakanlığının verilerine göre, PfizerBioNTech firmalarının ortaklaşa ürettiği Kovid19 aşısı kullanılan ülkede, 5 milyon 356 bin kişiye ilk doz, 4 milyon 984 bin kişiye de ikinci doz yapıldı.
Bu da İsrail’de 16 yaş üstü kişilerin yüzde 81’ine Kovid19 aşısının yapıldığı anlamına geliyor.
Aşılama sayesinde salgının etkisinin giderek azaldığı İsrail’de 21 Şubat’tan itibaren Kovid19 önlemleri gevşetilmeye başlandı.
KAFELER AÇILDI
İsrail’de bu kapsamda, geçen ay itibariyle kafe ve restoranların müşteri kabul etmesine izin verildi, okullarda kademeli olarak yüz yüze eğitime başlandı.
Ülkede normalleşme kapsamında 18 Nisan’dan itibaren ise açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırıldı ve tüm okullarda yüz yüze eğitime geçildi. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu ise devam ediyor.

Tel Aviv’deki manzara aşı sayesinde salgınla mücadelede başarıya ulaşılabileceği ve normalleşmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Vakalardaki düşüş ve salgının etkisinin azalmasının ardından Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelindeki tüm işletmeler açıldı.
MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI
Salgından en fazla etkilenen işletmelerin başında gelen kafe ve restoranların tamamı müşteri kabul edebiliyor. Sahiller denize girmek ve vakit geçirmek isteyenlerle dolarken, halk maske zorunluluğunun kalkmasından memnun.
Salgınla birlikte neredeyse unutulan dost ve arkadaşlara sarılma, tokalaşma adeti de İsrail’de yeniden günlük ritüeller arasında girmiş durumda.
Zorunlu olmamasına rağmen, hala sokakta maske takmaya devam edenlerin sayısı da azımsanmayacak derecede fazla.
SALGINDAKİ İYİLEŞMENİN ARDINDAN İŞSİZLİK DÜŞTÜ
Hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle ülkede işsizlik oranı da düşmeye başladı. İsrail makamlarının verilerine göre, salgın nedeniyle yıl başında yüzde 18’i geçen işsizlik, yüzde 15’e kadar düştü.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/asimucizesimaskelerkalktiulkenormaledonduh179632.html
Galata Kulesi'ndeki skandal çalışma bitmedi! Gece yarısı hilti sesleri!92 izlenme
İktidar yanlısı gazeteden 'yoksulluk' güzellemesi! Vatandaşlar birer birer intihar ederken fatura fakirlere çıktı!119 izlenme
'Uyuşturucu bağımlıları tarikatlara yönlendiriliyor'263 izlenme
Resmi Gazete'de yayımlandı: Gazzeli üniversite öğrencilerin masrafını Türkiye karşılayacak!52 izlenme
Atatürk'e hakaretler etti soruşturma bile açılmadı! Başı açıkların kafasının kesilmesini istedi27 izlenme
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin AKP'li dönemdeki Başkanı özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!22 izlenme
Yağmur gibi yağan zamlar sonunda bir işe yaradı: Suriyeliler hayat pahalılığı yüzünden Türkiye'yi terk ediyorlar!41 izlenme
Uzungöl'e gelen Arap turist yerde yatan köpeğin üzerine bilerek bastı, korkmuş gibi yapıp kahkahalar attı "Uzungöl, Körfezliler tarafından işgal edildi" yazısıyla paylaştı!43 izlenme
Borsada neler oluyor? 14 günde 24 liradan 85 liraya yükselen hisseleri kim aldı?
Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi dezenfektanını 'litresi 83 kuruştan' üretmeye başladı !
AKP ve Sabah gazetesinin bir yalanı daha 'belgelere' tosladı!
Japonya milli gelirinin 5’te 1’ini corona ile mücadele için harcayacak