Ankara'da, B.K.'ye aşık olduğu kadının ilgi göstermesi için para karşılığında dua okuyup, muska yazdığı iddia edilen Fahrettin Ş., hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
B.K., çevresinde dini konularda bilgisi olan, insanların dertlerine derman olan ve okuduğu duaların tesiri ile dertli insanlara şifa bulan kişi olarak anlatılan Fahrettin Ş.'nin yanına giderek, aşık olduğu kadının kendisine ilgi göstermediğini, bu nedenle psikolojik sorunlar yaşadığını söyledi.
T24'te yer alan habere göre; Fahrettin Ş. ise B.K.'ya büyü yapıldığını, büyüyü bozmak için dua okuyup, muska yazması gerektiğini söyledi. Fahrettin Ş., farklı zamanlarda B.K.'dan bunun için toplam 9 bin 500 lira aldı.
B.K., sorunlarına çözüm bulacağını düşündüğü 'dua', 'muska' ve 'büyü bozma' seanslarının işe yaramaması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonunda Fahrettin Ş. hakkında, 'dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara Batı Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
İddianamede, Avukat Numan Tayfun Erdem'in hazırladığı suç duyurusu dilekçesine yer verildi. Dilekçede, şüphelinin, para karşılığında dua etme, şifa bulmaya çalışma, muska yapma, Arapça yazılar yazarak isimsiz mezar taşına gömdürme şeklinde büyüyü bozacağını söyleyerek müvekkilin 9 bin 500 lirasını dolandırdığı belirtildi.
Şüpheli ile B.K. arasındaki 'WhatsApp' yazışmaları da delil olarak sunuldu. B.K.'nin "Tahminen uyguladığınız şeyler o kadını yüzde 99 getirir demiştiniz, ne zaman bana getirir?" şeklindeki mesajına Fahrettin Ş.'nin "Çok sürmez getireceğim" cevabını verdiği görüldü.
Fahrettin Ş., iddianamede yer alan ifadesinde B.K.'nın psikolojik sıkıntıları sebebi ile yanına geldiğini, kendisinden herhangi bir ücret talebinde bulunmadığını; fakat müştekinin her geldiğinde masa üzerine bir miktar para bıraktığını söyledi. Fahrettin Ş., aldığı paranın miktarını da bilmediğini belirtti. Fahrettin Ş'nin önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanmasına başlanacak.
https://www.gercekgundem.com/guncel/156542/askbuyusuiseyaramayincasikayetcioldu
Rezan Epözdemir'in 'kumpasla tehdit etti' dediği isim konuştu: "150 bin dolar rüşvet istendi"21 izlenme
16 IŞİD militanını Türk vatandaşı yapmışlar!34 izlenme
Belediyenin kasası Ensar ve TÜGVA'ya açılmış: 'Tespit edemediklerimiz de var'25 izlenme
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tweet avına çıktı!55 izlenme
Gazeteci Yavuz Oğhan, avukat Hüseyin Ersöz konuştuğu sırada serbest bırakıldı9 izlenme
İktidarın 'yol' aşkı! 14 milyonu toprağa gömdüler!85 izlenme
AKP'li başkandan seçime iki gün kala Okçular’a büyük kıyak!77 izlenme
Rekor kıran döviz, Halkbank müdürünü inandıramadı: Gerçeği yansıtmıyor!175 izlenme
AKP Gezi Direnişi'ni "dış mihraklar" yorumuyla ders kitabına koydu!
İşte CHP'nin Mersin'deki 'Milletin Sesi' mitingindeki kalabalığı en net gösteren video!
"Hükümet istifa" sesleri yükseldi: Çiftçiler fiyatlara isyan etti, traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı
İdlib’den acı haber: 1 şehit