Fabrikanın Fırtına obüsleri ve tank paleti üretme konusunda hiçbir tecrübesi olmayan yandaş bir firma ve onun Katarlı ortağına verileceği yönünde kuvvetli iddialar oluştuğunu belirten Şevkin, buların doğru olup olmadığını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanıtlamasını istedi.
CHP Şevkin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle TBMM'ye sunduğu önergede, özelleştirmelerin Türkiye ekonomisine büyük darbe vurmaya devam ettiğini bildirdi. Özelleştirilmesi düşünülen askeri fabrikanın 50 yılda oluşan savunma sanayi tecrübesiyle ülke savunması açısından en stratejik fabrikalarından biri olduğunu belirten Şevkin, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başta olmak üzere her fırsatta ‘yerli ve milli' vurgusu yapan kabine üyeleri, bu özelleştirme girişimi nedeniyle samimiyetten uzak bir görüntü sergilemektedir” dedi.
Müzeyyen Şevkin
EN VERİMLİ İŞYERİ SEÇİLDİ
Milletvekili Şevkin, sözde verimsiz diye özelleştirilmeye çalışılan fabrikanın son 10 yılda 3 defa Milli Prodüktivite Merkezi'nin en verimli işyeri seçildiğini, dünyadaki ilk beş fabrika arasına girdiğini, özelleştirmenin çok büyük bir hata olacağını belirtti. Fabrikanın E5 karayolu ile otobanın tam ortasında Adapazarı şehir girişinde, 1 milyon 804 bin metrekarelik her türlü yeni yatırıma müsait çok geniş bir arazi üzerinde kurulu olduğuna dikkat çeken Şevkin, “500 ila 700 milyon dolarlık bir yatırımla 6 ay içerisinde seri Altay tankı üretebileceği bizzat Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından açıklandı. Yetkililer tarafından Altay tankının ana üretiminin bu fabrika tarafından MSBASFAT A.Ş. kanalıyla yapılacağı deklare edildi. O halde niçin özel sektöre verilmek isteniyor” diye sordu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/askerifabrikayiyandasamisatacaksiniz2995669/?fbclid=IwAR3j1RCCUMVUahoGl2Vqdkwegveuyo7uS6fY3dx1xXzxi0rzuW3Mzo7rNxM
AKP’li başkanlar birbirine girdi! Kayıp 1 milyar lira nerede?1107 izlenme
Satılmayan bir o kalmıştı o da artık elden çıkarılıyor!87 izlenme
Özgür Özel: "Özgür Çelik'e yapılanı affederiz. Emin olun, Ekrem Başkan kendine yapılanı affeder. Ama emekliyi ezeni, milleti ezeni, gençleri bezdireni affetmeyeceğiz!"9 izlenme
Zamlardan sonra tarımın geldiği son nokta!214 izlenme
Arda Güler gemileri yaktı! Dünya devi Fenerbahçe'ye çılgın bir teklifte bulundu.25 izlenme
Başkanının Erdoğan, Başkanvekilinin Berat Albayrak'ın olduğu Varlık Fonu'nda neler oluyor?190 izlenme
Merkez bankası faiz oranını yüzde 35'e çıkardı: Ekonomistler kararı nasıl yorumladı?22 izlenme
Depremzedelerin sağlık ocağı yine suya battı: 4 defa taşıdılar çare olmadı11 izlenme
Sokak röportajında bir Almancı Kurtuluş Savaşı için 'senaryo' dedi, tepki topladı
Hakan Çakır cinayeti zanlılarının bir başka kişinin kulağını kestiği görüntüler ortaya çıktı
Sonuç açıklandı: Mezardaki cenaze Cem Garipoğlu’na ait çıktı
Bu ilanı görenler ‘Gençler iş beğenmiyor’ diyecek mi? Para yok, iş çok