Öğretmen adayları ayladır atama beklerken ‘yok’ denilen mülakatlar 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. KPSS’de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının 3 katı aday, yerleştirildikleri sınav merkezlerinde mülakata alınacak. Bu kapsamda mülakata girmeye hak kazanan adayların sınav merkezleri açıklanırken adayların sözlü sınav giriş belgeleri de erişime açıldı.
Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel eDevlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecekler.
Mülakat yerleri için tıklayın.
Mülakatlar 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak. Sınavlar 20 ilde belirlenen merkezlerde gerçekleştirilecek.
Sözleşmeli öğretmenlik için mülakata girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10, KPSSP121 ve KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puandan başlamak üzere atama alanları bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.
Adaylar mülakata fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgeleri (Nüfus Cüzdanı / Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport) ile alınacaktır. Bunun dışındaki sürücü belgesi, kurum kimlik kartı vb. belgeler geçerli sayılmayacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar kesinlikle sınav yapılan binaya alınmayacaktır.
Tercih başvurusu ile atama ve göreve başlamaya ilişkin açıklamalar ise sözlü sınavların tamamlanmasıyla sonuçlarının ilanından sonra yapılacak.
Tele1
Boş verme koy verme sandığa git oy ver38 izlenme
Milyonluk ihaleleri AKP'liler paylaşıyor48 izlenme
İntihar vakaları arttı, CHP'li vekil ekonomiyi işaret etti65 izlenme
Ekrem İmamoğlu’nun corona virüsü testi pozitif çıktı!125 izlenme
Yabancılara konut satışında dev artış! En çok konutu onlar aldı53 izlenme
CHP Kanal İstanbul'u da içine alan AKP'nin İstanbul'daki kalesinde miting yapacak!40 izlenme
İşte Muharrem İnce'nin mal beyanı825 izlenme
CHP’li Böke, 5 maddede McKinsey kararını anlattı!376 izlenme