ODATV'nin haberine göre; Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıktığı noktaya yakın bir konuma dikilen ve Milli Mücadele'nin başlangıcını temsil eden Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Samsun'un İlkadım ilçesi Kale Mahallesi’ndeki Atatürk Anıtı'nın bulunduğu park alanına araçla giren saldırganlar, halat bağlayarak anıtı yıkmaya çalıştı. Ancak anıtı yıkamayan saldırganlar, daha sonra araçla olay yerinden kaçtı. Emniyet güçlerinin tespit ettiği 2 kişi gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
SALDIRGANLARIN SOSYAL MEDYA HESAPLARI
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk edilen, saldırganlar C.R.F. ve B.F. Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliğince “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun” kapsamında tutuklandı.

Odatv, tutuklanan saldırganlar C.R.F. ve B.F.’nin sosyal medya hesaplarını inceledi.
Saldırganlardan C.R.F. dün (3 Şubat 2022) sabah saat 06:25’te Atatürk anıtına saldırıya gitmeden önce 2 Şubat 2022 saat 23:43’te Facebook hesabından “Ya Rabbim! Sabırla hayırlı bir sonuç bekleyen kullarını haberlerin en güzeli ile sevindir” mesajını paylaştı.

ERDOĞAN FOTOĞRAFI
Tutuklanan saldırgan C.R.F. olaydan üç önceki sosyal medya mesajında ise bir fotoğraf paylaşıp “Bir daha nasip olur mu bilmem” yazdı.
Saldıran C.R.F.’nin sosyal medya mesajlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşıp “Bizim yarım kalan bir hikayemiz var” yazdığı görüldü.

SİLAHLI FOTOĞRAFLAR
Ayrıca, saldıran C.R.F.’nin sosyal medya hesabında silahlı fotoğrafları da yer aldı.



2017’DEKİ ATATÜRK MESAJI
Tutuklanan diğer saldırgan B.F. ise 29 Ağustos 2017’deki sosyal medya mesajında, “Dünyanın hiç bir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve sağlam bir askere rastgelinmemiştir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK” yazması dikkat çekti.

Gülcan Cantemur’un ölümünde çarpıcı iddia! "Ambulans gelmedi, ilaç verip eve gönderdiler!"97 izlenme
Görülmemiş kıyak!69 izlenme
Bahçeli bizzat ilan ettiği ’17-25 Aralık Rüşvet Yolsuzlukla Mücadele Haftası’nı unuttu!160 izlenme
“Beyaz Sakallarıma Hürmet Edin” diyerek Çiftlik Bank’a yatırımcı çeken Mehmet Çevik, özür diledi!314 izlenme
Güllü'nün kızı ile arkadaşı yurt dışına firar ederken yakalandı11 izlenme
İBB'de AKP dönemine ait 40 soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı el koydu!53 izlenme
Bu görüntüler Türkiye'den! 70 liralık ürünü toplamak için onlarca araç sıraya girdi.23 izlenme
Gece yarısı 4.9 büyüklüğündeki depremin vurduğu İzmir'de hasar sabaha karşı ortaya çıktı.35 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail protestosunda 9 kişiye hapis talebi
Türkiye'nin Suriye'deki hava harekatları Biden'ı kızdırdı: Tüm amaçlarımızı baltalıyor
Londra'da hamburgerci, Antalya'da kral!
Akbelen Ormanı'ndaki köylüler ve çevreciler içme suyunu elden ele taşıdılar: “Biz buradayız, terk etmiyoruz. Limak, ormandan gidene kadar"