Edinilen bilgilere göre, Boğazlıyan’a bağlı Yenipazar Beldesi’nin Aşağı Sarıkaya Mahallesi’ndeki okulun bahçesine yaptırılan Atatürk büstü, 28 Ekim 2022 tarihinde tahrip edildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan Ali S. isimli şüpheli, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Atatürk büstüne, 4 Kasım Cuma günü bu kez de ilk olayın failinin kardeşi olan Durmuş S. tarafından saldırı düzenlendiği ileri sürüldü. Şüpheli şahsın, daha önce tahrip edilen Atatürk büstünün üzerine benzin dökerek ateşe verdiği iddia edildi.
Yapılan ihbar üzerine olay mahalline giden güvenlik ekipleri, okulun güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüleri izledi ve saldırganın Durmuş S. olduğunu belirledi. Gözaltına alınan zanlı, savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi sulh hakimlikçe geçen cumartesi günü tutuklandı.
“BU ÇİRKİN SALDIRININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Güven, daha sonra adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Güven, CHP Boğazlıyan İlçe Başkanı Ahmet Peker ve bazı vatandaşlarında hazır bulunduğu basın açıklamasında, olayı kınadı.
Olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Güven, şöyle konuştu:
“28 Ekim 2022 tarihinde Yozgat ili Boğazlıyan ilçesine bağlı Yenipazar Beldesi Aşağı Sarıkaya Mahallesi’nde bir vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk büstüne saldırıda bulunmuş ve çıkmış olduğu nöbetçi mahkemece adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakılmıştır. Aynı vatandaşın kardeşi, 4 Kasım 2022 tarihinde aynı büste benzin dökerek yakmaya çalışmıştır. İlgili şahıs kolluk birimlerimiz tarafınca yakalanmış ve Boğazlıyan Başsavcılığı’mız tarafından tutuklama isteği ile gözaltına alınmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına saygısızlık anlamını taşıyan bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Yapılan saldırılar gün geçtikçe artmakta olup bu ve benzeri provokatif eylemlerle her ne kadar huzurumuzun bozulması istenilse de halkımızın içi rahat olsun bizler buradayız ve bu çirkin saldırının takipçisi olacağız.”
(ANKA)
Ankapark böyle batmış! İnanılmaz miktar!85 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz bu kez de KARDEMİR yönetim kurulundaki AKP'lilerin maaşlarını ifşa etti!87 izlenme
Eski bakan Tantan: Adnan Hocacıları içeri aldığımda bazı vekiller üzerime çöktü363 izlenme
Aksu Belediye Başkanı CHP'den istifa etti!19 izlenme
Avukat Serdar Öktem cinayetinin azmettiricisi Rusya'da yakalandı27 izlenme
Diyanet’in yurtdışında harcadığı para dudak uçuklattı!139 izlenme
AKP'li büyükşehir belediyesinden 20 milyonluk israf!44 izlenme
ABD tarafından Rus altını ithalatı yasağı51 izlenme
Türkiye, otoyol kalitesinde dünyada 30. oldu!
Abdulkadir Uraloğlu, “Kurban Bayramı'nda kara, hava ve demiryolu ile seyahat edenlerin sayısı 35 milyonu geçti”
Takipteki alacaklar bir haftada 6,2 milyar lira arttı
AB’den Türkiye açıklaması: "Üyelik müzakereleri bu şartlarda yeniden başlayamaz"