Safiye İnci, Anıtkabir'de çektiği videoda Atatürk'ü, Erdoğan ile kıyaslarak hakaret etmişti. İnci'nin bu sözleri toplumda sert tepkilere neden olmasının ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan İnci, 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Safiye İnci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cezasının onandığını duyurdu.
"Cezam onaylandı 2 yıl 6 ay ceza aldım Bu davada kazandığını sananlar. Devran dönecek! Allah bitti demeden bitmez hükmü yalnızca Allah verir." 
Anıtkabir'de kendi videosunu çekip sosyal medyadan paylaşan İnci, Anıtkabir'e zorla geldiğini ve aslında Atatürk'ü sevmediğini söyleyerek, "Anıtkabir'e geldiğim için utanıyorum. Keşke gelmeseydim. Türkiye'yi Atatürk kurtarmadı. Hani Tayyip'i sevmeyen Atatürkçüler var ya… Atatürk, Tayyip'in..." ifadelerini kullanarak hakaretler savurmuştu. Ankara Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan İnci, cumartesi günü gözaltına alındı. İnci daha sonra yayınladığı özür videosunda görüntüleri kendisini kızdıran bir arkadaşına özel olarak attığı savunmasını yaptı.
AKP'den Rıza Sarraf'a da af!266 izlenme
Mezarlıkta Dövülerek Öldürülen Genç Kadın 5 Gün Sonra Gözlerini Açtı! İşte ilk sözler19 izlenme
Doğalgazda göz boyama indirimine 'müjde' makyajı33 izlenme
Bakanlıktan sertifikalı sülükçülük14 izlenme
Sri Lanka'da sular durulmuyor!32 izlenme
Kilis'in CHP'li yeni belediye başkanı Bilecen: "İşe gelmeden maaş alanlar var, istifa etmeleri için süre verdim"22 izlenme
İşte devletin uçağıyla umre yapan gazeteciler! Bilal Erdoğan ayrıntısı dikkat çekti34 izlenme
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken ‘ihale’ açıklaması!127 izlenme