Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt, Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu ‘Anında Manşet’ programına konuk oldu. Programda, geçtiğimiz günlerdeki hanedan düğününde Mustafa Kemal Atatürk’e edilen hakaret ve beddualarla ilgili konuşan Bozkurt, “Bu Şevki Yılmaz da onun yanındaki sırıtarak amin diyen Halil Konakçı denilen adam da dünün Ali Kemal’leri, İskilipli Atıf’ları, Şeyh Sait’leri…” dedi.
“Bunlar Batı emperyalizminin etki ajanları. Bundan yüz yıl önce Ali Kemal, İskilipli Atıf, Şeyh Sait, Seyit Rıza neyse, bunlar da o. Atatürk, bu tip insanların ne olduğunu büyük nutkunda tek tek yazıyor.Batı emperyalizmi, 100 yıldır, petrol coğrafyasında yani İslam ülkeleri coğrafyasında laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmayı Anayasası’na koymuş, tam bağımsız bir devletin yaşamasını istemiyor. Böyle bir devletin, 300 yıldır sömürdüğü İslam ülkelerinde kötü örnek olduğunu düşünüyor. Bu devleti kendi güdümünde bir din devletine dönüştürmek için Milli Mücadele’yi engellemeye çalıştı, çeşitli isyanlar çıkardı… Başaramadılar, olmadı. Milli Mücadele’yi Atatürk ve Türk milleti başarıya ulaştı ve Lozan’la Dünya’ya tanıttı. Bu ülke, laik bir cumhuriyet olarak gelişti. 1923’ten beri sürekli Batı emperyalizminin kışkırttığı, dincigerici işbirlikçiler iş başında.”
“Bu Şevki Yılmaz da onun yanındaki sırıtarak amin diyen Halil Konakçı denilen adam da dünün Ali Kemal’leri, İskilipli Atıf’ları, Şeyh Sait’leri vesaire… 1428 Mayıs seçimlerinde neredeyse yüzde 100 muhalefet adayının kazanacağı kesin olan bir seçimde, yapılan hatalar nedeniyle yeniden Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca, bu kesimler, cumhuriyete ve Atatürk’e yönelik saldırıları yoğunlaştırdılar.”
“Türkiye Cumhuriyetinin kubbesinin kilit taşı Atatürk ve laikliktir. Sistematik olarak ona saldırıyorlar. Atatürk’e Türk milletinin kalbinden sökü atabilirlerse, laikliği yok edebilirlerse, bu cumhuriyeti paramparça edebileceklerini bilenler kimler? Batı emperyalizmi. Laik üniter ulus devlet olmayan, Kemalist devrim deneyimi yaşamamış olan hiçbir ülke bir ve bütün kalamıyor. Bunlar tesadüf olabilir mi? O nedenle bu adamların amacı, içimizdeki işbirlikçilerini kullanarak, bütün gayretleri laik cumhuriyeti kendi denetimlerinde bir din olan, bir teokratik devlete dönüştürmek… Bu iki tane adam, adam diyorum mecburen adam diyorum, Atatürk’e lanet okusa ne olur, okumasa ne olur.”
Tele1
#İzmir #deprem'iyle ilgili provokatif paylaşım yapan 3 kişi gözaltına alındı!89 izlenme
Türk Dünyası Vakfı’na ‘Göç Müzesi’ olması için devredilmişti 'TÜGVA Kıraathanesi' tabelası asıldı26 izlenme
Atatürk Marx'ın Kapital'ini kimden öğrendi?156 izlenme
AKP'li vekilin küfür ettiği 2 polis memuru meslekten atıldı34 izlenme
Akaryakıta yeni bir zam sinyali daha63 izlenme
Fahrettin Altun’dan başkasına gitmesin diye ihale saati yazılmadı!165 izlenme
İsrail Savunma Bakanı: "Gazze'ye tam taarruza geçiyoruz"26 izlenme
Beyazıt kuşatması! Saraçhane'ye yürümek isteyen öğrenciler ablukada25 izlenme