Atatürk Havalimanı'nın pistleri kırılıp yerine ağaç dikilirken, betona boğulmuş durumda olan Ümraniye'de TOKİ'nin toplam 26 bin 863 metrekarelik araziyi konut ve ticaret imarına açan planı değişikliği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak itirazlar için askıya çıkarıldı.
Sözcü'de yer alan habere göre, arazinin 23 bin metrekarelik kısmı Milli Savunma Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan Askeri Tesisler Genel Protokolü kapsamında TOKİ mülkiyetine geçmişti.
3 bin 483 metrekarelik kısımda ise Akaryakıt İkmal Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı tarafından kullanılan lojmanlar bulunuyor. Bu parsel maliye hazinesine ait.

REZİDANS, AVM YAPILABİLECEK
Mevcut planlarda arazinin bir kısmı “metro güzergahı ve metro istasyonları koruma sınırında”, bir kısmı ile plansız alanda kalıyordu. TOKİ'nin yaptığı plan değişikliği ile alanın 20 bin metrekaresi ticaret ve konut alanı oldu.

Ticaret ve konut fonksiyonu planlama alanının yüzde 74'ünü kapsıyor. Bu alana AVM, rezidans yapılabilecek. Emsal yani inşaat oranı 1.50 olarak belirlenen ticaret ve konut alanındaki binalar 10 katlı olacak. 3 bin 379 metrekarelik alan park olarak planlandı.
Lojmanların bulunduğu 3 bin 483 metrekarelik parsel ise “askeri alan” olarak ayrıldı. Askeri alandaki binaların yüksekliği 5 kat olacak.
Almanya yardımları kesiyor, OHAL geliyor36 izlenme
Tarikat şeyhi böyle dua etti AKP’li vekil amin dedi! "Allah'ım Laikçilerin ve cumhuriyetçilerin sonunu getir"45 izlenme
Volkan Konak tutuklu Ekrem İmamoğlu'na böyle sahip çıkmıştı27 izlenme
Bir iddia daha çürütüldü: İBB'de işe alındığı iddia edildi üniversite öğrencisi çıktı34 izlenme
Mersin’de AKP’li meclis üyesine kaçak su cezası!48 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Vaka sayısı 47'ye çıktı!109 izlenme
Gizli tanık terörü26 izlenme
Mansur Yavaş'ın Anıtkabir defteri yazısı gündem oldu62 izlenme
Pazarcılardan enflasyon ve kur isyanı! Çözümü fiyatları dolar ve euro cinsinden yazmakta buldular!
Şevki Yılmaz, Atatürk’e hakaret ve beddua etti: Orhan Osmanoğlu ve Halil Konakcı 'Amin' dedi!
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı zam esnafı isyan ettirdi
Bilal Erdoğan ile ilgili haber linklerine ‘içerikten çıkarma’ kararı verildi!