Kilis Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nda levha üzerine yazılı olan “ ‘İlk ayak bastığım Türk şehrindeki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım ve bir daha iman ettim ki; bu millet asla ölmeyecektir! Var olun aziz Kilisliler’ 28 Ekim 1918 K. Atatürk” cümlesinin sonunda yer alan “K. Atatürk” imzasının yalnızca “Atatürk” kısmı kazınarak tahrip edilip silinmesi şehirde tepkiye yol açtı.
ADD'DEN SUÇ DUYURUSU
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, ADD Şube Başkanı Mehtap Okatan, Atatürk’ün heykeline haksız, fiili eylemde bulunulduğunu, eylem nedeniyle anıtın zarar gördüğünü belirterek sorumluların bulunup cezalandırılması için cumhuriyet başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Okatan, şikâyet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: “Atatürk’ün heykeline, bundan sonraki süreçte gerekli dikkati ve özenin gösterilerek korunmasının sağlanması gerek. Dolayısıyla şüpheliler Atatürk Anıtı’nı bilerek ve isteyerek kasten zarara uğratmak istemiştir. Şüpheli veya şüphelilerin haksız eylemleri neticesinde 5816 sayılı “Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun Hükümlerini” ihlal etmişlerdir. Ve bu yapılan çirkin saldırı Atatürk’e yönelik gittikçe artan planlı saldırılardandır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük mirası olan cumhuriyetin savcıları olarak sizleri görevinizi yerine getirmeye davet ediyorum. Sorumluların tespit edilerek cezalandırılmaları için gereğini saygı ile arz ederiz.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/ataturkheykelinecirkinsaldiri232267h.htm
Kızıl Goncalar dizisinde kız öğrencilerin okutulmamasına gönderme! "Kapalı kızlar okulda okuyamaz, sadece açık kızlar okulda okuyabilir"63 izlenme
"Her şey çok güzel olacak" sloganının mimarı Berkay Gezgin de gözaltında49 izlenme
Avrasya Araştırma'nın yerel seçim anketi: İstanbul ve Ankara'da son durum ne?854 izlenme
İsrail sokakları alev alev yanıyordu, Netanyahu geri adım attı52 izlenme
Bereketli toprağımız Çukurova perişan!101 izlenme
Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor108 izlenme
Merak edilen soruyu CHP gündeme getirdi "128 miyar dolar kayıp, damat da kayıp. Damat nerede?"221 izlenme
Memur ve emekliye zamda yeni hesap: Erdoğan talimat verdi, rakam ortaya çıktı!57 izlenme
Alper Gezeravcı sosyal medyadan gelen soruları uzaydan yanıtladı: İşte astronotun bir günü nasıl geçiyor?
ABD Mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar
Din öğretmeninden Soylu'ya tüfekli destek mesajı! "Emrindeyiz Aga. 600 Metreden nokta atışı"
Mehmet Yılmaz açıkladı: Sinan Ateş cinayetinde emri veren gizli örgüt nerede?