CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Cumhuriyetin ilk Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’ye ait eve, şeriat çağrıları yapan Nuri Pakdil’in adının verilmesine ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la görüştüğünü söyledi. Kaya “Değiştirme kararını tekrar görüşeceklerini ve bunu düzelteceklerini söyledi” dedi.
Kaya ayrıca, Mustafa Necati’nin adının yaşatılması için CHP’li belediyelere yazı gönderildiğini ve bu isimle kültür evleri açılacağını belirtti.
Cumhuriyet tarihinin ilk Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Necati’ye ait tarihi Kültür Evi’ne, “Yaşasın şeriat” sloganı atan ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “Firavun” diyen Nuri Pakdil’in adı verilmişti.
Durum pek çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti tarafından tepki toplarken, konuya ilişkin eylemler yapılmıştı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Mustafa Necati Evi’ne ilişkin Cumhuriyet’e konuştu.
Başından beri sürecin takipçisi olduklarını vurgulayan Kaya, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la da görüştüğünü anlattı.
Kaya, “Değiştirme kararını tekrar görüşeceklerini ve bunu düzelteceklerini söyledi” dedi.
Çalışmalara ilişkin de bilgi veren Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeşilyurt semtinde inşa ettiği kültür merkezine Mustafa Necati adını verileceğini anımsatarak “Belediyelerimize bu konuyla ilgili yazı gönderdik. İllerimizdeki kültür evlerine Mustafa Necati’nin adının verilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Beledeyilerimiz tek tek illerinde bu ismi yaşatacak” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/mustafanecatininadievinegeridonuyorh40976.html
Seçim öncesi iktidardan yerel basını öldürecek yasa teklifi!29 izlenme
Otoyol ve köprülere ‘dinamik tarife’ geliyor!62 izlenme
Cumhuriyet karşıtı imamın 520 euroluk (10 bin 585 TL) atkı taktığı ortaya çıktı! Nereden geliyor bu değirmenin suyu?60 izlenme
Rusya kaybettikçe sivilleri hedef alıyor! Ruslar Kiev'i her gün bombalıyor35 izlenme
'Yerim destanınızı' yazısına hapis cezası223 izlenme
Saray'da hesapları 'sil baştan' yaptıracak anket: Millet İttifakı Cumhur İttifakı'na fark atıyor!30 izlenme
Varlık Fonu’nun kârı 2019’da yüzde 48,3 düştü!63 izlenme
Alparslan Türkeş'in Danışmanı Alaattin Aldemir CHP saflarına katıldı!270 izlenme
Aramızdan ayrılışının 86'ncı yıl dönümü: Siyasiler Ulu Önder Atatürk'ü böyle andı
EYT Emeklilerinin Maaş Rakamları Belli Oldu?
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ekmeklerini dağıtan 3 kişi gözaltına alındı!
Kalaşnikof, NATO mermileri için hazneli kısaltılmış bir AK-19 piyade tüfeği geliştirdi