Kocaeli’nde Eğitimİş üyesi tarih öğretmeni T.Ç.’nin sınıfta hazırladığı Atatürk köşesi, okul yönetimiyle kriz yaşanmasına neden oldu. Süreç, posterlerin kaldırılmasıyla başlayıp soruşturma ve görev yeri değişikliğiyle devam etti.
ATATÜRK KÖŞESİ KALDIRILDI 3 AYLAR KONULDU
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında sınıfta oluşturulan köşede, Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafları ve çeşitli görsellerin yer aldığı pano hazırlandı. Okul yönetimi, görsellerin “eser inceleme komisyonu izni olmadan” kullanılamayacağı gerekçesiyle panodaki materyalleri kaldırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yeniden hazırlanan pano ile 10 Kasım’da asılan siyahbeyaz Atatürk görsellerinin de ilerleyen günlerde tekrar kaldırıldığı öğrenildi. Sürecin en dikkat çekici detaylarından biri ise, kaldırılan Cumhuriyet ve Atatürk panosunun yerine okul yönetimi tarafından üç ayların başlangıcı ile ilgili yeni bir köşe oluşturulması oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI
Yaşananlara tepki gösterilmesinin ardından T.Ç. öğretmenler arasındaki iletişim grubundan çıkarıldığı, daha sonra sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.
GEBZE’DEN KARAMÜRSEL’E GÖNDERİLDİ
Ocak ayında tamamlanan süreç sonunda T.Ç. Gebze’de bulunan Gebze Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’ndeki görevinden alınarak yaklaşık 8590 kilometre uzaklıktaki Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne görevlendirildiği öğrenildi.
Sözcü
Asgari ücrete yüzde 20 zam sinyali23 izlenme
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı: TÜİK'e göre yıllık enflasyon 47,09 ENAG'a göre ise 86,76 oldu29 izlenme
İstanbul artık yabancıya da pahalı33 izlenme
Para yutan hayalet havalimanları18 izlenme
Özel'den İHA iddiası: "İki saat Erdoğan beklendi"25 izlenme
PKK anmasına izin vermediği için merkeze çekilmişti: O vali Gülistan Doku dosyası için özel ekip kurmuş!88 izlenme
AKP'li Başkan'dan ilaç vurgunu! Vurgunu kendisi de kabul etti!43 izlenme
Kılıçdaroğlu 15 Mayıs’ta ilk soruşturma için adres verdi36 izlenme