Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde tarım üretimine devam ediyor.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kırsal kalkınma projeleri arasında önemli bir yere sahip olan ve 3 yıllığına kiralanan Atatürk Orman Çiftliği arazisinde uzun yıllardan sonra tarım yapılmaya başlandı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı arazide hayvancılıkta kullanılan Macar Fiği tohumu ekimi gerçekleştirdi.
ÇİFTÇİLERE HİBE OLARAK DAĞITILACAK
Atatürk Orman Çiftliği arazisine hayvan yemi olarak da kullanılan Macar Fiği ekimi yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, elde edilecek yemi hayvancılıkla uğraşan başkentli çiftçilere hibe olarak dağıtacak. Hem üreticilere destek olmayı hem de başkent ekonomisini kalkındırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım'da ekimi tamamlanan ve 130 ton yem elde edilmesi hedeflenen Macar fiğini balyalar halinde ve eşit bir şekilde çiftçilere ücretsiz ulaştıracak.
HASAT MAYIS AYINDA
Atatürk Orman Çiftliği arazisinde 300 dekarlık alanın 174 dekarına ekilen Macar Fiği tohumunun hasadı ise mayıs ayında yapılacak. Macar Fiği ekerek kent genelinde hayvancılık yapan çiftçilerin ekonomisine destek olmayı amaçladıklarını vurgulayan ve arazide önümüzdeki yıl sebze yetiştirmeyi planladıklarını açıklayan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Fazıl Köremezli, şu bilgileri verdi:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Atatürk Orman Çiftliği’nin 300 dönümlük kısmını kiralamıştık. Bu arazide geçen sene ilk kez ekim ve hasat gerçekleştirmiştik. Bu sene yine hayvan yemi olarak kullanılmak üzere Macar Fiği ekimi yapıyoruz. Yetiştirilen ürünleri Ankara’da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize balyalar halinde ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştireceğiz. 300 dönümlük arazinin 174 dönümünde Macar Fiği ekimi yaptık geri kalan kısmında da önümüzdeki yıl Atatürk Orman Çiftliği’nin ruhuna uygun şekilde sebze yetiştirmek istiyoruz. Yetiştirilen sebzeleri de Başkentlilerin bu araziye gelip hasadı görmelerini ve elde edilen organik ürünleri almalarıyla ilgili bir çalışma yapıyoruz.”
Ücretsiz dağıtılacağı söylenmişti: Valilik maske satacak!112 izlenme
2017'ye kadar yılda 110 milyon kazanıyordu, Varlık Fonu’na geçtikten sonra hep zarar açıklıyor!98 izlenme
Bir yanda milyonluk saraylar bir yanda sokakta donarak yaşamını yitiren vatandaş Sami Babacan...83 izlenme
Eylem Tok'un, oğlunun kaza yaptığını telefonla öğrendiği anlar kamerada69 izlenme
Ünlü isimlere şafak vakti uyuşturucu operasyonu: Serbest bırakıldılar18 izlenme
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a yetki darbesi!110 izlenme
Kredi kartı borcu vatandaşın yakasına yapıştı: 784 bin kişi yasal takip altında39 izlenme
FETÖ Borsası'na bomba gibi düşecek: "Tamince pazarlığının ses kaydını dinledim!"36 izlenme
Akşener'in yerel seçim kararına CHP'den ilk yanıt
Suriyelilere her yardımı yap, geçimini çöp toplayarak kazanan vatandaşın arabasına el koy !
Koronavirüs test kitlerinde tek yetkili firmanın 'hac ve umre kayıt merkezi' olduğu ortaya çıktı!
Ayşe Tokyaz cinayetinde ifade sızdıran 2 polis hakkında istenen ceza belli oldu