
Daha önce TBMM'de olan Milli Saraylar Daire Başkanlığı, bir süre önce Cumhurbaşkanlığına bağlanmış, tüm saray, köşk ve kasırlar da Cumhurbaşkanlığı bünyesine alınmıştı. Bu değişikliğin ardından Ankara Palas'ın akıbetinin ne olacağı tartışılıyor. Ankara Palas, Dışişleri Bakanlığı tarafından Büyükelçilik resepsiyonları ve yabancı konuklar için tahsis ediliyordu.
Ankara Palas, odalarında krallar, kraliçeler ve cumhurbaşkanları ağırladı. Foto: Sözcü
Odalarında krallar, kraliçeler, cumhurbaşkanları ağırlanan, Atatürk'ün Cumhuriyet Baloları düzenlettiği tarihi Ankara Palas, o dönemde Ulus'taki 2. Meclis binasının karşısında olması nedeniyle, politikanın da merkez noktasıydı. Necip Fazıl, Nadir Nadi, Celal Bayar, Adnan Menderes'in de uğrak yeri olmuştu. Ünlü sanatçı Muazzez Abacı da sanat hayatına burada başladı.
Atatürk Cumhuriyet Balolarını Ankara Palas’ta düzenledi. Foto Sözcü
Planları 1924 yılında mimar Vedat Tek tarafından yapılan ve mimar Vedat Bey ile Kemalettin Bey tarafından inşası tamamlanan Ankara Palas, Atatürk'ün günün yorgunluğunu attığı yer olmuştu. Kadınlar sosyal ortama erkeklerle girmenin ilk adımını da burada attılar. 1940’lı yıllarda Ankara’nın ünlü bir lokantası ve kulübü oldu.
1975'den sonra bir süre kapalı kalan Ankara Palas, 1983’te Cumhuriyet’in 60. yılında yeniden açıldı ve Dışişleri Bakanlığına bağlandı. Ankara Palas o günden bu yana da Devlet Konukevi olarak kullanılıyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tarihiankarapalasdabestepenin2603147/
İflasa sürüklenen bar sahipleri isyan etti: “Devlet dalga geçer gibi bir yandan işe devam kredisi verip bir yandan iş yerimizi kapatıyor!”58 izlenme
Canlı yayında gözaltına alınmıştı! 8 yaşındaki kızı için ‘müstehcen’ ifadeler kullanan kadın serbest34 izlenme
AKP'nin hesabı matematiği altüst etti: Zafer Havalimanı'ndaki hata payı yüzde 97,90!12 izlenme
Akan sular kesilince Süleyman Özışık sıkı muhalif oldu! 'Yani bakıyorum iktidarın icraatlarına, bir de muhalefetin söylediklerine bakıyorum. Bu iktidarın gitmesi lazım kesin net'46 izlenme
AKP'nin kalesinde ekmek 10 TL! Ekmek fiyatına 4 lira zam51 izlenme
'Nadira’nın ölümünün intihar olmadığı ortaya çıkmış durumdadır'586 izlenme
Amerikalı askerler Ukrayna saflarında savaşırken görüntülendi!107 izlenme
Ayşe Tokyaz cinayeti: Kardeşini öldürdü, mahkemede yüzüne güldü14 izlenme
Avrasya Tüneli mağduru benzin istasyonu için özel imar düzenlemesi!
Özgür Özel, iktidar medyasına konuşan Kılıçdaroğlu'na Kurultay kürsüsünden yanıt verdi: "Müesses Nizama işbirlikçi olanlara..."
Washington Post: "Türkiye'deki protestolar gençlik içinde uyanış başlattı"
Saray'ın araç ihalesi de yabancıya gitmedi!