Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın raporuna göre, Atatürk’ün kurduğu Sümerbank’ın bugüne kadar tam 4 bin 763 arsası satıldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu yıl da en az 13 hidroelektrik santralıyla birçok liman ve doğalgaz üretim santralının özelleştirileceğini açıkladı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu’na göre, 1933 yılında Atatürk’ün Sümerbank adıyla kurulan Sümer Holding’in özelleştirme kapsamına alındığı tarihten bugüne 4 bin 673 arsasının özelleştirildiği belirtildi.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, raporda ‘elektrik sektörü alanına’ ilişkin de çarpıcı bilgilere yer verildi. Raporda, özelleştirme kapsam ve programında bulunan kamuya ait toplam 13 hidroelektrik santralı için ihale hazırlık çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
2020 yılında Ahiköy 1 ve Ahiköy 2 Hidroelektrik Santrallarına ilişkin ihale sürecinin tamamlandığı ve 11 milyon TL özelleştirme geliri elde edileceği açıklanan raporda, Gebze Dilovası Doğalgaz Santralı ile İstanbul Esenyurt’taki doğalgaz santralının da özelleştirilmelerine ilişkin hazırlık çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
LİMANLAR DA ÖZELLEŞTİRİLECEK
Raporda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi’ne ilişkin de şu limanların özelleştirilmesine dair süreçlerin devam ettiği belirtildi:
Güllük Yat Limanı Projesi: Limanın 45 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihale süreci başlatıldı ve nihai pazarlık görüşmeleri 24 Kasım 2020’de gerçekleştirildi. İhale sonucuna ilişkin onay süreci devam ediyor.
Taşucu Limanı: Taşucu Limanı ve Liman Geri Sahasının özelleştirilmesi çalışmaları devam ediyor. Özelleştirme sürecinin 2021 yılı içinde tamamlanması hedefleniyor.
Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı: Limanın özelleştirme sürecinin 2021 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.
Çanakkale Gökçeada Kuzu Limanı: Gökçeada Kuzu Limanı’nın 36 yıl süre ve işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesine yönelik 05 Kasım 2018 tarihinde ihaleye çıkıldı ve ihale iptal edildi. Liman’ın yeniden ihale edilmesine yönelik hazırlık süreci devam ediyor, özelleştirme işlemlerinin 2021 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın faaliyet raporunda, kamuya ait satılması planlanan taşınmazlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:
İstanbul, Ataşehir’deki Kayışdağı Mahallesi, 286 bin 237 metrekare yüzölçümlü taşınmaz,
İstanbul ili, Esenyurt ilçesi, Çınar Mahallesi’nde bulunan 22 bin 946 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve bu taşınmazın üzerinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait yapılar,
İzmir’in Bayraklı ilçesi, Salhane Mahallesi toplam büyüklüğü 15 bin metrekareyi bulan üç ayrı taşınmazın hisseleri,
Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Gebze Dilovası Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ile bu santralin kullanımında bulunan muhtelif taşınmaz ve ekipmanlar ile Esenyurt’taki 169 metrekare yüzölçümlü ve 121 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar.
ÖZELLEŞTİRMELER AKP İLE HIZ KAZANDI
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nda 1986 ile 2003 yılları arasında özelleştirmelerden 8,2 milyar dolar, AKP iktidarları döneminde özelleştirmelerin hız kazandığı 2004 ile 2020 yılları arasında ise 62,2 milyar dolar gelir sağlandığı ifade edildi. 2020 yılında gerçekleştirilen özelleştirme uygulamaları ile iki hidroelektrik santral, bir liman ve muhtelif sayıdaki taşınmazın ihale işlemlerinin tamamlandığı ve 22 milyon dolar tutarında gelir elde edildiği açıklandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkunemanetlerinekariskarisihaneth66734.html
Atatürk çizimi ancak bu kadar güzel olabilir..! İzleyelim...944 izlenme
Bakan Şimşek ağzından kaçırdı: Evi olan herkesi ilgilendiriyor33 izlenme
RTE inkâr ediyor ama FETÖ elebaşı 'Parti kurmak için Erdoğan yanıma geldi' diyor !2465 izlenme
İtirafçı olup çıkan ‘Çete Lideri’nin AVM’si tam gaz yükseliyor30 izlenme
AKP'li Yeşilyurt Belediyesi’nin “8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı” diyerek tanıttığı “Sağlam zemin, güvenli yapı” vaadi ile satışa çıkardığı binaların yıkımına başlandı29 izlenme
Son anket Saray İttifakı'ndaki erimeyi gözler önüne serdi! İşte sonuçlar63 izlenme
Sigaraya yeni zam mı geliyor? Sigara fiyatlarının görüntüsü paylaşıldı203 izlenme
CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı net konuştu: "Özlem Çerçioğlu dozu artırdı"22 izlenme
Erdoğan muhalefeti HDP'yle işbirliğiyle suçlarken, AKP adayından HDP seçim bürosuna ziyaret!
Üstü cami, altı otopark! Bir park daha imara açıldı!
İsrailliler Gazze'de öldürülen çocuklarla dalga geçti Amsterdam sokakları karıştı!
Çorum'da korkunç toplu tecavüz skandalı: 4 kişi kadına uyku ilacı verip...