Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Haziran 1937'de son kez kaldığı Trabzon'daki köşkünde “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime vermekle ferahlık duyacağım. İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” diyerek noter huzurunda bütün mal ve mülk varlığını Türk milletine bağışladı.
Atatürk'ün bu sözü Atatürk Köşkü'ndeki Vasiyet Odası'nda yer alıyordu…

KÖŞKÜN ÖNEMİ O SÖZDE SAKLI
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nu Trabzon’da ağırlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, milletvekillerine Atatürk Köşkü'nü gezdirdi.
Atatürk'ün o meşhur sözünü milletvekillerine göstermek isteyen Kaya, sözün Atatürk’ün Vasiyet Odası’ndan kaldırıldığını fark etti. Yapılan eylemin büyük saygısızlık olduğunu ifade eden Kaya, “Bu kıymetli, bu anlamlı, bu derin mana içeren sözü kim neden buradan kaldırdı?” diye sordu. Kentin valisine ve belediye başkanına seslenen Kaya, “O sözü lütfen, bir an önce buraya asın, buraya ziyarete gelen insanlar görsünler, köşkün önemi zaten o sözde saklıdır. Büyük önderimiz bütün mal varlığını Türk milletine burada bağışlamıştır. O sözün burada olması çok kıymetlidir” dedi.

2021 YILINDA RESTORASYON YAPILDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün onayı ile 2021 yılında restorasyona alınan Atatürk Köşkü'nün içindeki eşyaların bilimsel yöntemlerle incelemeye alınacağı, eşyaların tarihsel gerçekliklere göre ayıklanacağı ifade edilmişti.
Sedat Peker paylaşımıyla kime mesaj verdi?64 izlenme
Emekli pilottan Atatürk Havalimanı değerlendirmesi: "Dünyada örneği yok"50 izlenme
Babası tarafından dövülen Cihan bebek ilk kez görüntülendi99 izlenme
Soylu CHP'yi böyle hedef göstermişti ! 'Valilere talimat gönderdim, CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin'1380 izlenme
Ukrayna ordusu, Rusların zırhlı araç konvoyunu böyle vurdu!161 izlenme
Motorine Zam Geldi! İşte Güncel Akaryakıt Fiyatları52 izlenme
2020'de çiftçiye ödenen paranın 3 katı fazlasının; Rus, Kanada, Arjantin, Ukrayna, Brezilya çiftçisine ödendiği ortaya çıktı!58 izlenme
Bayramın da bereketi kalmadı14 izlenme
Atatürk yaşasaydı ve karşınıza çıksaydı O'na ne söylemek isterdiniz?
Bakan Koca açıkladı: 28.662 yeni vaka tespit edilirken, 196 kişi hayatını kaybetti, 28.859 kişi sağlığına kavuştu!
Türkiye'de sokağa çıkma yasağı böyle uygulanıyor! Yurttaşa yasak! Turistler sahillerde!
Gezi'nin piyanisti sınır dışı edildi, piyanosuna da el kondu