Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Atatürk’ün kalpaklı portresinin ve ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünün yazılı olduğu bayraklarla 30 Ağustos’un 101’inci yıl dönümünü kutlamak için Ata’nın huzuruna çıkmak istedi. Ancak üyeler Anıtkabir’e alınmadı.
Anıtkabir’e girişi engellenen partililer adına HKP Ankara İl Yöneticisi Reycan Çakır Tandoğan Meydanı’nda açıklama yaptı. Çakır, “30 Ağustos’un, Kuvayı Milliye’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izini tozunu silebileceğinizi zannediyorsunuz, değil mi? Şunu o akıllarınıza mıh gibi çakın ki sizin gibi milyarlarca vatan satıcı hain bir araya gelse bunu başaramayacaktır. Hevesleriniz kursaklarınızda kalacaktır” dedi.

Kadir Mısıroğlu’nun ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ sözünü ve Fransız işgalcileri öven imam Halil Konakcı’nın açıklamasını anımsatan Çakır, “Bu hainler güruhun tamamının da ruhiyatı ve söylemleri aynıdır. Şuna hiç şüphemiz yok ki; ‘Yunan galip gelseydi’ gerçekten bayram ederlerdi” diye konuştu.
“30 Ağustos, emperyalist yedi düvelin vatanımızın bağrına sapladığı hançerin sökülüp atıldığı o büyük zaferin adıdır. 30 Ağustos, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze doğru attığımız en şanlı adımdır” diyen Çakır, şunları kaydetti:
“Bu ikinci antiemperyalist kurtuluş savaşımızı da ikinci bir 30 Ağustos’la taçlandıracağız. Ama bu defa ABABD emperyalist haydutlarını ve onlarla kader birliği etmiş yerli satılmışları tarihin karanlık sayfalarına bir daha geri gelmemecesine göndereceğiz.”
HKP üyeleri açıklama sırasında, “Yaşasın 30 Ağustos zaferimiz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, geldikleri gibi gidecekler” sloganları attı.
Gerçek Gündem
İsrail İHA'sı Han Yunus'ta dört kişiyi önce takip etti, sonra vurdu24 izlenme
Üç yıldır turist olarak Türkiye'ye gelen Pakistanlı sapık, Türk kadınlarını videoya çekerek taciz ediyor! Söz konusu sapık, son olarak geçen hafta Türkiye'ye geldi47 izlenme
Rojin Kabaiş için Kadıköy’de eylem: “Gizlenmek istenen nedir? Hangi ilişkiler açığa çıkmasın diye bu kadar engel çıkarılıyor”22 izlenme
Sebze meyveye kar zammı19 izlenme
Doktorlar yeniden iş bırakıyor: O tarihte sağlık hizmeti olmayacak20 izlenme
Vatandaş Cumhur İttifakı'nın tekrar seçilmesi halinde olacakları tek tek sıraladı44 izlenme
Erdoğan'ın emeklilerle ilgili açıklamasına tepki yağdı32 izlenme
Diyanet'in bütçesi tarikatlara mı akıyor? Tarikat ve cemaatlere 81 Milyon TL bütçe mi ayrıldı?82 izlenme