Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, Atatürk’ün kalpaklı portresinin ve ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünün yazılı olduğu bayraklarla 30 Ağustos’un 101’inci yıl dönümünü kutlamak için Ata’nın huzuruna çıkmak istedi. Ancak üyeler Anıtkabir’e alınmadı.
Anıtkabir’e girişi engellenen partililer adına HKP Ankara İl Yöneticisi Reycan Çakır Tandoğan Meydanı’nda açıklama yaptı. Çakır, “30 Ağustos’un, Kuvayı Milliye’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün izini tozunu silebileceğinizi zannediyorsunuz, değil mi? Şunu o akıllarınıza mıh gibi çakın ki sizin gibi milyarlarca vatan satıcı hain bir araya gelse bunu başaramayacaktır. Hevesleriniz kursaklarınızda kalacaktır” dedi.

Kadir Mısıroğlu’nun ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ sözünü ve Fransız işgalcileri öven imam Halil Konakcı’nın açıklamasını anımsatan Çakır, “Bu hainler güruhun tamamının da ruhiyatı ve söylemleri aynıdır. Şuna hiç şüphemiz yok ki; ‘Yunan galip gelseydi’ gerçekten bayram ederlerdi” diye konuştu.
“30 Ağustos, emperyalist yedi düvelin vatanımızın bağrına sapladığı hançerin sökülüp atıldığı o büyük zaferin adıdır. 30 Ağustos, bağımsızlığımıza ve özgürlüğümüze doğru attığımız en şanlı adımdır” diyen Çakır, şunları kaydetti:
“Bu ikinci antiemperyalist kurtuluş savaşımızı da ikinci bir 30 Ağustos’la taçlandıracağız. Ama bu defa ABABD emperyalist haydutlarını ve onlarla kader birliği etmiş yerli satılmışları tarihin karanlık sayfalarına bir daha geri gelmemecesine göndereceğiz.”
HKP üyeleri açıklama sırasında, “Yaşasın 30 Ağustos zaferimiz”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, geldikleri gibi gidecekler” sloganları attı.
Gerçek Gündem
İki yıldır maaşları ödenmiyor! 'Kayı İnşaat konkordato süreci başlatacak'92 izlenme
Corona aşısında torpil iddiası!63 izlenme
17 Ağustos depreminin 21'nci yılında Kocaeli hakkında korkutan uyarı!68 izlenme
Akademide nokta atışı ilanlar tam gaz45 izlenme
Yönetmen Fatih Akın: "Türkiye 'gangsterler' tarafından yönetiliyor"29 izlenme
Çalık Holding önünde dövülerek öldürülen Erol Eğrek'in son sözleri: "Hakkımı arıyorum. Herhangi bir fazladan para, sadaka, hibe istemiyorum!"40 izlenme
Tartışma yaratan Başkentgaz’dan itibar oyunu!100 izlenme
Yılın buluşmasından önce İsmail Küçükkaya konuştu "18-20 Soru hazırladım, konu İstanbul ve seçim"93 izlenme
Şehit annesi milliyetçilerin gazetesine konuştu: Tabii güler şehit olan kendi oğlu değil ki!
Diyanet'in Kuran kursunda 24 çocuğa cinsel istismar iddiasında istenen ceza belli oldu
İzmir'in kurtuluşuna günler kala, İzmir'de Yunan konsolosluğu böyle açıldı!
İmamoğlu Erdoğan'ı cezaevinde de yendi