Bu yıl Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 100’ncü yılı. Samsun’da bir araya gelen 50 STK, meslek odaları ve emek örgütleri, 19 Mayıs’ın yüzüncü yılı dolayısıyla Samsun Yüzüncü Yıl Platformu’nu hayata geçirdi. Hiçbir kamu ya da özel kuruluştan parasal destek almayan platform, bağımsızlığın 100’ncü yılını Cumhuriyet değerlerine yakışır şekilde kutlayacak.
Platformun kuruluşu, Samsun Mimarlar Odası’nda yapılan basın açıklaması ile duyuruldu. Platform adına konuşan Emin Kırbıyık, “Atatürk ve arkadaşlarının, her şeyini tüketmiş bir toplumu, kara bir zorbalığın umutsuzluğundan çekip çıkararak insanlık onurunu, özgürlüğümüzü ve Cumhuriyetimizi bizlere sunmak için yeryüzünün bütün mazlum milletlerinin bağrına ilk ayak bastığı yerdir Samsun. Onun için bu yılın Samsun yılı olmasını istedik” dedi.

“ONUN SAYESİNDE BAŞARILDI”
“Vatanın bütün tersanelerine girilmiş, bütün kaleleri zapt edilmiş, bankalarımız, fabrikalarımız ve verimli topraklarımız çoktan pay edilmişti” diyen Kırbıyık, Mustafa Kemal Atatürk’ün, sadece aklın ve zekanın yeterli olmadığını, devlet olabilmek ve dahi tam bağımsız olabilmek için çok çalışmak gerektiğini öğrettiğini ve Atatürk sayesinde başarıldığını söyledi.
“KAYBETTİKLERİMİZİ KAZANMA YILI”
1919'dan 2019'a kadar aradan yüzyıl geçtiğini, önce Samsun ve ülkenin en verimli tarım arazilerinin üzerinde oturma şansının yitirildiğini vurgulayan Kırbıyık, “Ovalarımız, tütünümüz, pancarımız yitti. Tohumumuz yitti, Kara koyunumuz, mandamız, sığırımız yitti. Artık sanatçılarımız ürettikleri ile bizleri buluşturamıyor. Sesimizi, rengimizi yitirdik. Yedi düvele borçlandık. Devrimlerimizi, devrimcilerimizi, Cumhuriyetimizin en temel ilkelerini yitirdik. Kısaca bu yılın Atatürk Yılı olmasını istedik. Bu bir kutlama yılı değil. Bu Atatürk gibi düşünme, yoktan var etme, akıl ve bilgi ile kaybettiklerimizi kazanma yılıdır” dedi.

“HİÇBİR PARASAL DESTEK İSTEMEDİK”
Kırbıyık şunları söyledi:
“Bu amaçla, Samsun'da her alanda çalışmalarını sürdüren yaklaşık elli sivil toplum kuruluşu, meslek odaları, emek örgütleri bir araya geldik. Ürettiğimiz sanatsal, kültürel, ekonomik ve sportif değerlerden örnekler sergileyebileceğimiz ve bu anlamda da kentimizi bütün dünyaya tanıtabileceğimiz türlü etkinlikler ve yarışmalar tasarladık. Hiçbir kamu ya da özel kuruluştan hiçbir parasal destek istemedik. Bu etkinliklerimizi sergileyeceğimiz alanların bizlere ayrılmasını talep ettik. Uzun bir süredir bu isteklerimize bir yanıt da alamadık. Ama inandık biz halkız. Kendimize güveniyoruz. Yoktan var edeceğiz. Burada bir kez daha sizlerin huzurunda inatla ve öfke ile her türlü sulandırma girişimlerine karşı tekrarlıyoruz. Bu yılı 'Atatürk yılı' ilan ediyoruz.”
Bülent Karslıoğlu
https://odatv.com/ataturkyiliilanettiler16011959.html
Yüzlerce sivil İdlib'den kaçıyor! Türkiye'ye mi geliyorlar?158 izlenme
AKP’den o partiye üye geçişi zirve yaptı!199 izlenme
Çeçen lider Kadirov, savaşması için 14 yaşındaki oğlunu Mariupol’e götürdü!55 izlenme
Bir listeye bir de TÜİK’e bak! Ekonomist Oğuz Demir: Bu bir dramdır58 izlenme
Babasının yerine oy kullanan seçmeni engelleyen avukata AKP’liler saldırdı!245 izlenme
Almanya’da corona virüsüne karşı halka 756 milyar euro dağıtılacak!123 izlenme
Olmayan ülkeye Türkiye’den 126 bin vatandaşlık başvurusu!35 izlenme
200 lira nasıl 200 liracık oldu?100 izlenme
Cahiller din ile işte böyle aldatılıyor !
Bilirkişi raporu gelmediği için duruşma ertelendi: Depremzede “Bu nasıl adalettir” diyerek isyan etti
TBMM'de CHP, HDP ve İYİ Parti'nin OYAK, şehir hastaneleri ve Saros Körfezi araştırmalarına ilişkin öneriler reddedildi
Hem taş yapacak hem para alacak!