Ankara 19. İdare Mahkemesi'nin, 30 Ağustos 2024'teki Kara Harp Okulu mezuniyet töreninden sonra Subay Andı’nı okumaları nedeniyle ihraç edilen teğmenlerin komutanı Albay Mustafa Alper Topsakal hakkındaki Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiğinin kesilmesine yönelik kararın iptaline hükmedildiği bildirildi.
Topsakal’ın avukatı Cengiz Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada "30 Ağustos 2024 tarihinde Kara Harp Okulu'nda icra edilen mezuniyet ve sancak devir teslim töreni sonrasında yaşananlar nedeniyle hakkında TSK’dan ayırma cezası verilen müvekkilim Piyade Komando Albay Mustafa Alper Topsakal için açılan iptal davasında idare mahkemesince ayırma cezası işleminin iptaline karar verilmiştir." dedi.

Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne askeri öğrencilik yılları dahil 32 yıla yakın üstün bir vazife ve disiplin anlayışıyla hizmet eden, terörle mücadele görevlerinde uzun yıllar fedakarca görev yapan bu kahraman subay hakkındaki hukuka aykırı ayırma cezasının idare mahkemesince iptaline karar verilmesi son derece kıymetlidir.
Piyade Komando Albay Mustafa Alper Topsakal’ın yeniden TSK saflarında fedakarca hizmetine devam edecek olması nedeniyle büyük bir mutluluk duymaktayız. Müvekkilimin, hakkındaki kararın gereği olarak Türk Silahlı Kuvvetlerindeki görevine geri döndüğünde de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatanı, milleti ve devleti için fedakarlıkla ve sadakatle çalışmaya devam edeceğinin bilinmesini isteriz.”
Sözcü
AKP'nin 'politik magazin' çıkışına CHP'den sert tepki22 izlenme
İmamoğlu: Türkiye’nin yarısından fazlasını yöneten bizler büyük başarılar kazanacağız195 izlenme
Filtresiz çalıştırılan santrale 3 yıl daha izin verildi!74 izlenme
Batman’da neler oluyor? ‘Hastanede yer kalmadı, yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu’ iddiası!101 izlenme
Avrasya Araştırma'dan bomba iddia! Erdoğan 4 yıl sonra Efkan Ala'yı neden göreve getirdi?77 izlenme
Özel'den Akın Gürlek'e: "Başsavcılık maaşının yanında başka bir gelir elde ettiniz mi resmi yoldan? Cevap gelmezse basın yayın organlarına gerekli belgeleri yolluyorum"18 izlenme
İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma!24 izlenme
Muhbirlik meslek oldu! İşte ödenen para…49 izlenme