Ortahisar ilçesi Kemerkaya mahallesinde iki iş hanı arasında bulunan dar bir sokağa asılan Atatürk posterine, dün gece geç saatlerde cübbeli ve sarıklı iki kişi saldırdı.
Sokaktan geçen iki saldırgandan biri etrafa bakarken diğeri iple iki bina arasına asılan Atatürk posterini zıplayarak kopardı.
Daha sonra da Atatürk posterini buruşturup yere atarak gitti. Bu anlar sokakta bulunan bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
'HAPİS CEZASI VERİLMELİ'
Şahısların bir an önce bulunup, ilgili kanun maddesi uyarınca cezalandırılması gerektiğini ifade eden CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Sözcü'den Elif Çavuş'a yaptığı açıklamada “Atatürk'ün denize döktüğü düşmanların demek ki hepsini bitirememişiz. Bu tür olayların sorumluları Atatürk düşmanlığını siyaset dili haline getirenlerdir. Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün gerekli girişimleri yaparak, yaptıkları suçun karşılığı olan hapis cezasının verilmesini sağlamasını bekliyoruz. Konunun takipçisi olacağız” dedi.
CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı ise sokağa daha büyük bir Atatürk posteri asacaklarını açıkladı.
YAKALANDILAR
Trabzon Emniyeti Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “17.06.2022 günü saat 22.30 sıralarında Kemerkaya Mahallesi Cevdet Akçay Sokak üzerinde meydana gelen Atatürklü Türk Bayrağına saldırı konusu ile ilgili olarak adli makamlardan alına talimata istinaden yapılan çalışmalarda; Türk bayrağına zarar veren V.E ile yanındakinin A. S isimli şahıslar olduğu tespit edilmiştir. Şahıslar ekiplerimizin çalışmaları sonucu yakalanmıştır. Bahse konu şahıslar hakkında Atatürk'ün Hatırasına Alenen Hakaret ve Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama suçlarından adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.
'CUMHURİYETİN EMANETÇİLERİ OLARAK BURADAYIZ'
Öte yandan indirilen Atatürk afişinin yerine CHP Ortahisar İlçe Başkanlığı daha büyük bir poster astı.
İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Görüntülerde de gördüğümüz üzere şahısların o gülüşünün altındaki zihniyete daha önce de şahidiz. Milli değerlerimize, bayrağımıza ve Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e saldırı girişiminde bulunan her zihniyete tavrımız nettir ve lanetliyoruz. Karanlıktan beslenenlerin, karanlıktan çıkamayanların karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bayrağın asılı olduğu sokağa yaptığımız ziyaretle yenisini astık. Herkes bilsin, tüm sevgimizle, minnetimizle, milli duygularımızla biz cumhuriyetin emanetçileri olarak buradayız” diye konuştu.
KRT
"Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi?" Sorusuna YSK'dan kafa karıştıran yanıt!27 izlenme
AKP’li belediye Atatürk heykelini reklam panosuyla kapattı!51 izlenme
Atatürk, 57 yıllık yaşamına neler sığdırdı?29 izlenme
Korkut Boratav faiz kararını değerlendirdi: "AKP’ye oy verenleri de pişman edebilecek bir kemer sıkma dönemi olacak"32 izlenme
3. Köprünün vatandaşa günlük maliyeti 1 Milyon 800 Bin TL!228 izlenme
Şirketler kapılarına kilit vurdu: İşte kapatılan şirket sayısı50 izlenme
Prof. Dr. Uğur Şahin normale dönüş için tarih verdi: Mayıs-Haziran dönemi102 izlenme
İzmir’de 501 sağlık çalışanına corona virüsü teşhisi konuldu!67 izlenme
Ethem Sancak ve Galip Öztürk hisselerini sattı! BMC'nin yüzde 51'i bakın kime geçti!
Kocaeli’deki patlamayla ilgili iddialar Rusya’da tartışma yarattı
İttifak dağıldı! Taraflar masadan kalktı!
Bugün 'arınma' diyen Kılıçdaroğlu 19 Mart’ta İmamoğlu’nu yere göğe koyamamış! "Ekrem Bey'e sahip çıkmak, Ekrem Bey'in ailesine sahip çıkmak hepimizin ortak görevidir"