Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği’nin “İslamofobiyle mücadele” için Avrupa Birliği’nin yürütme organı olarak bilinen Avrupa Komisyonu’nun “Erasmus+Gençlik Programı” kapsamında 31 bin 455 Avro hibe aldığını gündeme gelmişti.
Avrupa’da da tepki çeken hibe, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri tarafından AP’ye taşındı. Ayrıca İsmailağa içinde de tartışma yaşandı. “Cübbeli Ahmet” adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, “2030 bin Avro için bu zillete katlanmak asla caiz değil. Dış devletlerden bir dernek ve vakfın yardım ve bağış kabul etmesi uygun olmaz. Zira bugün para alan yarın emir alır” dedi. Ünlü’ye yanıt veren Ustaosmanoğlu ise “Koskaca adamsın. İnsanları düşmanlığa teşvik etme” ifadelerini kullandı.
PARA GERİ İSTENDİ
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, AP’de de tartışılan konuya karşı aylar sonra açıklama geldi. Duruma tepki gösteren bir kişinin sorularına yanıt veren Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, komisyonun, AB fonlarından yararlananların AB değerlerine saygı göstermelerini sağlamaya önem verdiğini belirtti.
Yakın zamanda yaşanan bazı olayların, “ulusal ya da AB fonlarının yanlış ellere geçme riskini ortaya koyduğunu” belirten Schinas, “Türkiye Ulusal Ajansı, Yavuz Sultan Selim Derneği tarafından yürütülen projeyi Erasmus+ programı prosedürleri ve rehberine göre seçmiştir. Proje, Erasmus+ Gençlik katılımı faaliyetleri kapsamında gençlerin değişim, kültürel ve sivil eylemleri deneyimlemelerini sağlamak amacıyla 31 bin 455 Avro hibe aldı. Faaliyetler 31 Mayıs 2023 tarihinde sona erdi. Komisyon, bu projeye yapılan ödemeleri askıya almış ve halihazırda ödenmiş olan fonların geri alınması için prosedürleri başlatmıştır” dedi.
Sözcü
CHP'li vekil'den Esenboğa havalimanı için 'faciaya davetiye' uyarısı: 'Vebali büyük olur, altında kalırsınız!'23 izlenme
Kızılay Doğanay Kardeşleri krizden kurtardı: 10 milyon Euro'ya çalışmayan şalgam fabrikasını satın aldı32 izlenme
Balıkesir bir kez daha sallandı! İstanbul’da da hissedildi20 izlenme
Polisin tarikat hassasiyeti 'böyle olmalı' dedirtti! Alihan Kuriş tutuklandı, tek kare görüntüsü yayınlanmadı18 izlenme
Tarihi gerçek bambaşka çıktı! Erdoğan’ın bahsettiği İnönü fotoğrafının öyküsü…173 izlenme
TTB, 5 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini duyurdu: Tükeniyoruz55 izlenme
Tunç Soyer: Hırsızlığımı bulamadılar diye babamla uğraşıyorlar387 izlenme
Gökçek’ten FETÖ’ye giden ihaleler tek tek listelendi!55 izlenme