Türkiye'nin 1963’ten bu yana 63 yıldır sürdürdüğü AB macerasında sona gelip gelmediği tartışılıyor. AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta “Avrupa Parlamentosu kendi körlüğüyle yüzleşsin” dedi.
'PİRUS ZAFERİ'
İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise “Süreç Pirus zaferiydi, rapor da sürecin bittiğinin ilanıdır” dedi. YENİYOL Grup Başkanvekili, eski AKP’li Selçuk Özdağ da “Avrupa’dan bile daha demokrat olun, yoksa gelin benim külahıma anlatın” açıklaması yaptı.

Türkiye iniş çıkışlarla dolu olan AB yolculuğu 1963 yılında o zaman adı Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) ile ortaklık anlaşması ile başladı. 1996’da Türkiye ile Gümrük Birliği Anlaşması yürürlüğe girdi. 3 Ekim 2005’de tam üyelik müzakereleri başladı. Avrupa Parlamentosunun 2025 raporu Türkiye’ye “Avrupa değerlerinden uzaklaşma, basın ve ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı ve şeffaflık” konularında eleştiri getirdi.
Sözcü
Atatürk'ün mirası batma noktasında!61 izlenme
Muhtarın skandal kararına AKP'li belediye başkanı sahip çıktı: 'Saygı duyuyorum'34 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 19.696 yeni vaka tespit edildi, 27.263 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!55 izlenme
"24 il başkanı istifa etti" iddiasına CHP'den yalanlama37 izlenme
CHP’den şehit Özalkan’ın vasiyeti için müthiş teklif: Maaşlarımızdan kesilsin!837 izlenme
SGK'dan milyonlarca emekliye kötü haber: Yeni promosyon anlaşması yapılmayacak23 izlenme
Murat Kurum, Mansur Yavaş'a bağlı ASKİ'ye rekor ceza kesti27 izlenme
Türkiye Somali'ye UZAY ÜSSÜ kuruyormuş! İktidar medyası yazdı17 izlenme
Twitter'ın Aktroll temizliği Saray'ı çılgına çevirdi!
Bu da oldu: İBB’nin resim sergisine soruşturma açıldı
BİM’in sattığı Apple aksesuarları sahte çıktı!
15 Temmuz'dan 4 ay önce darbe olacağını bilen isim: "MİT Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim"