9 yıl önce “Avrupa'nın en büyük adliyesi” olarak açılan 333.000 metrekarelik kapalı alana sahip İstanbul Adalet Sarayı'ndaki icra müdürlükleri, iflas daireleri ve icra mahkemeleri, davaların yükünü taşıyamadı.

İCRA DOSYALARI 26 MİLYONU AŞTI
Ülkede pandemi sürecinde zirveye taşınan ekonomik sıkıntı adliye koridorlarına da yansıyor. Adliyelerdeki icra davaları dosya sayısı 26 milyon 154 bine ulaştı. 486 bin 286 vatandaş bankalara borcunu ödeyemediği için kara listeye alındı.
YOĞUNLUK AZALTMAK İÇİN
Adalet Bakanlığı, İstanbul Adalet Sarayı'nda yer alan icra müdürlüklerindeki yoğunluğun azaltılması için 37 icra müdürlüğü, 24 icra mahkemesi ve 3 iflas dairesinin Şişli Kuştepe'de kiralanan ek hizmet binasına taşınması kararı aldı. Böylelikle İstanbul Adalet Sarayı'nın insan yoğunluğunun yüzde 30 azalması öngörülüyor. 14 ve 9 kattan oluşan 2 bloklu ek hizmet binasının inşaatı halen devam ediyor. İnşaat tamamlandığında icra birimleri ek hizmet binasında hizmete devam edecek.

Taşınma sürecinin 6 aydan önce olmayacağı belirtildi. Yeni hizmet binasında icra müdürlüklerinin en az 10 yıl kalması planlanıyor. 10 yıllık süreçte icra dairelerinin fiziki dosyanın tamamen ortadan kaldırılarak elektronik dosyaya geçmesi hedefleniyor. Bakanlık son olarak icra müdürlüklerindeki dosya yükünü hafifletmek amacıyla icra müdürlüğü sınavını kazanan 109 icra müdür yardımcısı ve geçici yetkiyle atanan 30 icra müdür yardımcısı atadı.
Hukukçular ise yeni hizmet binasının da talebi karşılayamayacağı, bunun da geçici bir önlem olduğunu söylüyor. Personel ve bina değişimi yerine yeni yasaların çıkması gerektiğini belirtiyor. Yürürlükte olan İcra İflas Kanunu'nun 1943'te yapıldığını belirten hukukçular, mevcut yasanın yapılan değişikliklerle yamalı bohçaya döndüğünü köklü bir İcra İflas Kanunu'nun çıkması gerektiğini savunuyor.

37 icra müdürlüğü, 24 icra mahkemesi ve 2 iflas dairesi, Şişli Kuştepe'deki inşaatı süren bu binaya taşınacak.
İstanbul'da yaklaşık 600 personel ile 2 milyon icra ve iflas dosyası, Kuştepe'deki 14 ve 9 kattan oluşan iki bloklu kiralık binaya taşınacak.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/avrupaninenbuyukadliyesiicrayukunutasiyamadi6145810/
Bahçeli'den MHP'lilere Özgür Özel ambargosu33 izlenme
Tava ciğer fiyatları ulaşılamaz hale geldi! Edirneli vatandaşlar isyan etti: “Önünden bile geçemiyoruz”39 izlenme
Plastik poşet ücretlerine zam44 izlenme
Sosyal medyanın konuştuğu sokakta yaşamak zorunda kalan Hasan için Ankara Valiliği harekete geçti !237 izlenme
Atatürk’e ve MHP’ye hakaret eden AKP’liye bir koltuk daha!115 izlenme
Sel felaketinde can kaybı 20'ye yükseldi49 izlenme
MHP'de ‘Erdoğan'a oy yok’ sesleri!712 izlenme
CHP'den kurultay iptal davası açan üye için ihraç kararı25 izlenme
Cumhur İttifakı’na Ankara şoku: AKP'den ve MHP'den topluca istifa edip CHP’ye geçtiler!
Bu abimiz sizi cennette ev sahibi yapacakmış ! Hadi gözünüz aydın, güle güle oturun !
Boğaziçi Üniversitesi'nde bölüm birincisi oldu, 19 Mart protestolarına katıldı diye yüksek lisans hakkı iptal edildi! "Kayyumun keyfiyle engellendim"
Son anket yayınlandı: AKP ve MHP'ye seçmeninden kötü haber!