Danıştay, Ayasofya‘nın müze olması yönündeki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.
DİYANET’E DEVREDİLDİ
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay kararı ile Ayasofya’nın ibadete açılmasına ilişkin, “Ayasofya Camii’nin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına karar verilmiştir.” dedi. Erdoğan kararı “hayırlı olsun” mesajıyla paylaştı. Ayasofya Camisi’nin, yönetimi Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
TELE1 programcısı Cemil Kılıç tepkisini, “Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed, Yahudi ya da Hıristiyanlara ait hiçbir mabedi camiye / mescide çevirmiş değildir. Biz Muhammedî yolda yürümeye devam edeceğiz” sözleriyle dile getirdi.
Tarihçi Sinan Meydan ise “Atatürk’ün kurduğu fabrikalar kapatıldı. Atatürk’ün kapattığı tarikat, cemaatler ardına kadar açıldı. Laik eğitim bitirildi. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet fiilen meşrutiyete çevrildi. Şimdi de Atatürk’ün imzaladığı 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu Kararnamesi iptal edildi” dedi.
Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise, “Erdoğan yönetimi Ayasofya’nın Cami haline getirilmesi için siyasi sorumluluk almak yerine, Danıştay’ı ileri sürdü. Danıştay da, bir skandala imza attı; Padişah’ın mülkü olduğu ve cami olarak vakfettiği gerekçesiyle Atatürk’ün imzası bulunan 1934 kararnamesini iptal etti” diye belirtti.
YSK CHP'nin mutlak butlan itirazını reddetti!22 izlenme
Ali Mahir Başarır ve Mustafa Varank'tan 'teğmen' kavgası43 izlenme
Umutsuzluk artıyor: Ekonomiye güven dibe vurdu40 izlenme
Ahmet Ercan: "Nasıl olur da 11 ilde ölüm sayısı 50 bin kişi olur?"46 izlenme
200 TL’nin 10 yıllık serüveni!112 izlenme
Sputnik V aşısını Türkiye'de üretecek firmanın sahibi de AKP’li çıktı!104 izlenme
İstanbul'daki dev arazi için şok karar!83 izlenme
Irak'taki Basra Limanı açıklarında 2 petrol tankeri vuruldu24 izlenme