Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü, 26 Eylül 2023 tarihinde “Ayasofyai Kebir Camii İkinci Etap Restorasyon (Uygulama) İşi” adı altında bir ihale düzenledi.
Yaklaşık dört ay boyunca gizlenen ihalenin sonucu 26 Ocak tarihinde açıklandı. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyi 218 milyon 500 bin TL bedelle Güryapı Restorasyon Taahhüt Şirketi’nin aldığı duyuruldu.
AHLAT KÖŞKÜ’NÜ DE YAPTI
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre 2025’in Eylül ayına kadar Ayasofya’nın teslim edildiği bu şirket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı Hasan Gürsoy’a ait.
Gürsoy’un şirketleri, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Cami, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı'nın restorasyon işlerini de yapmıştı. Ayrıca, Ahlat Köşkü ve Çamlıca Camii gibi milyonlarca liralık projelerin yapımını da üstlenen Gürsoy’un şirketleri, Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonunu da yaptı.
KRT
Yılbaşından bu yana beyaz et yüzde 200 zamlandı!86 izlenme
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: 2019 başarısını bize getiren seçmen, Saray ve Bahçeli'yi reddetmeye devam ediyor.26 izlenme
Bugün 'Şehitler tepesi boş kalmayacak' diyen Erdoğan 7 yıl önce bunları söylemiş!306 izlenme
AKP'nin çöküşü: 'Bu fotoğraftan bile utanmıyor...'52 izlenme
Son 20 yılın en ölümcül maden kazaları: 4'ü Türkiye'den...53 izlenme
Borç dağ gibi ama Erdoğan posteri için para var!85 izlenme
Prof. Dr. Şevket Pamuk: ‘YÖK’ü kaldıracağız’ dediler, YÖK bile az geldi88 izlenme
Atatürk hiç pes etmedi42 izlenme
Aaaaa o Genelkurmay Başkanı değil mi?
Bir kamyon dolusu kaçak göçmeni daha şehrin ortasına bıraktılar! Bunun suçlusu kim şimdi?
İstanbul Valiliği 'kar geliyor' diyerek uyardı!
Metin Akpınar’dan Altılı Masa yorumu: "Rüzgârsız havada fırıldak dönüyorsa mutlaka bir üfleyeni vardır"