Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda devam edildi. Duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraflar avukatları katıldı.
Duruşmada savunma yapan sanık Fethi Koyuncu, Kızılay’da esnaflık yaptığını, 2018’den bu yana ise ek gelir için eğlence mekanlarında vale olarak çalıştığını söyledi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Koyuncu, arkadaşlarıyla birlikte, tanınan bir isim olması nedeniyle Kaplan’la fotoğraf çektirdiklerini, sosyal medya hesabındaki fotoğrafları da ısrarlar üzerine paylaştığını öne sürdü. Tutuksuz sanık Umut Ö. ise dosyanın müştekilerinden Erkan D’nin, Temmuz 2016’da Kaplan ve adamları tarafından alıkonularak 2 gün boyunca işkence edildiğini öne sürdüğü tarihte Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yaptığını söyledi. Odasında otururken bir şahsın polis merkezine gelerek ‘kaçırıldığı ve işkence gördüğünü’ söylediğini belirten Umut Ö, bu kişinin sorulara cevap vermediğini, ardından da Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildiğini anlattı. Aradan geçen 7 yılın ardından evinde gözaltına alındığını ifade eden Umut Ö, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Sanık Mahmut Gökhan Çanga da Bora Kaplan’ı avukatlık yaptığı zamanlarda vekil olarak katıldığı bir duruşma esnasında gördüğünü ve kendisiyle hiçbir bağlantısının olmadığını savundu. Çanga, Kaplan’ın talimatıyla örgüt üyelerince öldürüldüğü belirtilen Semih Arslan’ın, aksine intihar ettiğini öne sürdü.
TELEFONU KİLİTLEDİ
Mahkeme başkanı, sanık ifadelerinin ardından duruşmaya ara verdi. Arada, mahkeme başkanının talimatıyla, soruşturma sürecinde şifreli olması nedeniyle incelenemeyen Kaplan’ın telefonu duruşma salonuna getirildi.
Mahkeme başkanının talimatıyla cep telefonunun şifresini açması istenen Kaplan, üst üste hatalı şifre girerek telefonun 3 saatliğine kilitlenmesine neden oldu. Mahkeme başkanının, bu durumu sorması üzerine Kaplan, ‘şifreyi doğru girdiğini ancak telefonun neden açılmadığını anlamadığını’ iddia etti.
Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıkların da savunmasının alınmasının ardından duruşma, yarın görülmek üzere tamamlandı.
Tele1
Sedat Peker, Süleyman Soylu'ya o suçlar için adres göstererek seslendi: "Niye rahatsız oluyorsunuz?"69 izlenme
Mısırlı gazeteciden çok çarpıcı iddia! 'Sedat Peker, Show TV'nin final yapan dizisinde!'94 izlenme
Terbiyesizler! Atatürk’ün resmini ters astılar!338 izlenme
Merkez Bankası faizleri indirdi, vatandaş faize muhtaç kaldı!44 izlenme
Erdoğan'ı kızdıracak video! 'Mütevazi yaşamını' ifşa etti!103 izlenme
Çelenkleri parçalayan kadın adli kontrolle serbest224 izlenme
Tarım Bakanlığı 600 bin sığır ithal edecek44 izlenme
Sedat Peker'in 'Demirören' iddialarının ardından emekli amiral Cihat Yaycı ne dedi?60 izlenme