Türkiye'nin gündemindeki Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan polis memurlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporu tamamlandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen raporda, Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçışı ve ardından yakalanmasına ilişkin gerekli çalışmanın yapılmadığı ve özenin gösterilmediği değerlendirmesine yer verildi.
Tutuklanan polis memurlarıyla beraber serbest bırakılan Organize Şube Müdürü hakkında görev ihmali ve görevi kötüye kullanma tespiti yapıldı.
Ayrıca takdirin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu belirtildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara Emniyeti'nde görevli iken tutuklanan emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlanarak savcılığa teslim edildiğini açıklamıştı.
Yerlikaya, Saray’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu'nun görüşmesine katılmıştı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı üst düzey polisleri ilgilendiren müfettiş raporu cumartesi günü tamamlandı, pazar günü de başsavcılığa teslim edilecek. Rapor kriminal, jandarma ile birlikte çalışıldı. Uzun sürecek bir süreci özveri ile kısa sürede tamamladık, bundan sonrası yargıda" demişti.
Cumhuriyet
Bakan Koca açıkladı: 77.434 yeni vaka tespit edildi, 85.501 kişi sağlığına kavuşurken, 188 kişi hayatını kaybetti!47 izlenme
Türkiye enflasyonda Venezuela’yı bile geçti!47 izlenme
HTŞ Şam'ı alırsa, Türkiye'yi nasıl etkilenir?23 izlenme
Özgür Özel Mustafa Varank'a demediğini bırakmadı: "Meclis'in başına gelen en kötü şeysin"17 izlenme
Eskişehir'de Suriye uyruklu iki grup sokak ortasında sopalarla birbirine girdi!36 izlenme
İran Cumhurbaşkanı Reisi: Savaş başlatan taraf olmayacağız30 izlenme
Merdan Yanardağ’dan Osman Gökçek’e yanıt: Babanın Ankara’yı parsellemesine benzemez110 izlenme
5 gizli tanık kayboldu7 izlenme
Arap ülkelerinden biri ‘laik devlet’ yönetimine geçiyor!
Ümit Özdağ'ı esnaf ziyaretinde üzen cevap: “Dükkân sahibim Afgan. Ben ona kira ödüyorum. Burayı satın alıp vatandaşlık aldı”
Çorum'da M.S.(65) adındaki yaratık, 11 yaşındaki kızla cami tuvaletinde yakalandı !
Somali'den sonra bir skandal daha! Yemenli Bakanın oğlu da kadına çarpmış