CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda usulsüzlük iddiasıyla açılan dava Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülüyordu.
Mahkeme, 30 Haziran'daki duruşmada dosyaya ağır ceza mahkemelerinde bakılması yönünde gerekçe sunarak görevsizlik kararı vermiş, ancak Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi ise bu kararı aynı gün kaldırmıştı.
Bunun üzerine 26. Asliye Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Başvuruda “Adli yargı içerisindeki mahkemeler bakımından görevsizlik kararlarına karşı itiraz yoluna gidilebilir” hükmünün anayasaya aykırı olduğu savunuldu.
Anayasa Mahkemesi, talebi Genel Kurul gündemine aldı. Genel Kurul, mahkemeler arasındaki "görev" uyuşmazlığına ilişkin Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yaptığı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili hükmünün iptali talepli başvuruyu 'davada uygulanacak kural olmadığından' reddetti.
Kurultay davası, 4 Kasım günü Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek.
Nefes
AKP, eleştirilerin odağındaki Diyanet’i arka bahçesine çevirdi: Vekil olamadılar müftü yapıldılar29 izlenme
Türkiye’den giden 1134 insanda Covid-19 çıktı! Corona virüsünde İspanya ve İtalya’yı geçtik!123 izlenme
Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı Erinç Sağkan!54 izlenme
AKP’li vekil Bayraktar: "Milletvekili maaşı yapılan işe göre az"36 izlenme
Bahçeli'nin 8 yıl önce Mehmet Şimşek hakkındaki zehir sözleri ortaya çıktı: "Hırsızın 15 günü kaldı"44 izlenme
Kastamonu'da taşkın: Geçen sene hasar gören köprünün yerine yapılan yol da çöktü!49 izlenme
Deniz Yavuzyılmaz’dan İstanbul Valiliği’ne tepki: "Ya görevinizin gereğini yapın ya da istifa edin"33 izlenme
İsmail Saymaz 'Casusluk' soruşturmasının arka planını anlattı! Neler olmuş neler!25 izlenme
İmamoğlu'ndan Çankırı mesajı: "Yarın Çankırı, hukuksuzluğa karşı bir araya geliyor. Ben de ekran başında çok kıymetli vatandaşlarımızla olacağım. Kalbim, ruhum sizlerle!"
'Metro inşaatları durdu, paralar buhar oldu' iddiasına İBB'den açıklama: "65 kilometre yapıldı, 62 kilometre yapılıyor"
İstanbul'da son anket sonuçları açıklandı 'Fark yarım milyonu geçebilir!'
Bayrampaşa Belediyesi’nin AKP’li başkan vekili 30 kişiyi işten çıkarmış