Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Selahaddin Menteş'i, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yeni üyesi olarak atadı.
Menteş, 12 yıl boyunca AYM üyeliği görevini yürütecek.
Bir dönem Selahaddin Menteş’in, “Altı yaşındaki kızlar evlenebilir”, “Kız çocukları 78 yaşından itibaren tesettür şekli almalı”, “3 yaşında kız çocukları amcalarının yanına külotla çıkmamalı”, “Kız çocukları cehennem kadar risktir", “Çalışan kadın fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor" gibi fetvalarıyla tepki toplayan Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı Nureddin Yıldız’a yakın olduğu iddia edilmişti.
Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka geçen yıl yaptığı açıklamada özetle şu ifadeleri kullanmıştı:
“Ve bir kez daha iddiamı yineliyorum: Nurettin Yıldız yeni dönemin Fetullah Gülen’idir. FETÖ elebaşından boşalan koltuğa bu kez Nurettin Yıldız oturtulmak istenmektedir. Geçmişte Fetullah Gülen için ‘dokunan yanar’ yasası bugün Nurettin Yıldız’a uygulanmaktadır. Bu şahsın kimler tarafından korunduğunu bilmek hakkımız. Mesela; onun bir hayranı var. Üstelik bu kişi bir müsteşar. Hem de Adalet Bakanlığı müsteşarı. Göreve gelmeden önce Nurettin Yıldız’ın konuşmalarını sosyal medyada paylaşan, beğenen Selahaddin Menteş’ten bahsediyorum. Şimdi buradan kendisine soruyorum: Sayın müsteşar, bu pedofili hamili nasıl oluyor da yargılanmıyor? Nasıl oluyor da günlerce, aylarca bekleyen dosyalar varken bu kişiye yönelik suç duyuruları 24 saat geçmeden takipsizlikle sonuçlanıyor.”
SELAHADDİN MENTEŞ KİMDİR
3 Ekim 1970 tarihinde Malatya’ da doğdu. ilk, orta ve lise eğitimini sırasıyla Elazığ ili Sivrice İlköğretim Okulu, Sivrice Ortaokulu ve Sivrice Lisesinde tamamladı.
1988 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1994 yılında mezun oldu.
1995 yılı Eylül ayında Elazığ Adli Yargı Hâkim Adayı olarak kamu görevine başladı. Stajını bitirdikten sonra 1998 yılında Denizli Buldan hâkimi olarak atandı. Buldan da ki görevinden sonra EskişehirHan, AdıyamanGölbaşı hâkimi olarak görev yaptı. Bu görevleri sırasında Kadastro Mahkemesi, Sulh Hukuk Mahkemesi, Asliye Ceza Mahkemelerinde çalıştı.
2006 yılında Diyarbakır’da CMK 250 maddeyle yetkili Ağır Ceza Mahkemesinde üye hâkim olarak görev yaptı.
2010 yılında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerini 2012 Haziran ayına kadar yürüttü.
2012 Yaz Kararnamesi ile Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.
2013 yılında Mazeret Kararnamesi ile Ankara Adliyesine atandı.
2014 ŞubatMayıs 2017 tarihleri arasında müsteşar yardımcılığı, Mayıs 2017Ekim 2017 tarihleri arasında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı yaptı.
18 Ekim 2017 21 Temmuz 2018 tarihleri arasında Müsteşar olarak görev yaptı.
21 Temmuz 2018 tarihinde Bakan Yardımcısı olarak atanan Sayın Menteş, evli ve iki çocuk babası.
https://odatv.com/aymyenurettinyildizayakinisimmiatandi06071905.html
Esrarengiz Tarsus kazısı Meclis gündeminde: Erdoğan kayıp İncil'i Papa'ya mı verdi?1168 izlenme
THY'den yüzde 190 zam yapılan 'huzur hakkı' açıklaması: "Günümüz koşullarında uygun noktaya alındı"38 izlenme
4 ağaç ‘engeli’ kalktı, doğal sit alanına imam hatip yapılacak41 izlenme
CHP’nin kurultay soruşturması tanığı dolandırıcı çıktı19 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter hangarı inşa edilecek!76 izlenme
5 çocuk annesine 9 ay boyunca şantaj ve tehditle tecavüz eden zanlı serbest bırakıldı!458 izlenme
Ankara’da araba firmasına sinirlenen kadın aracını vinçle bayi önüne astı: "Biz kandırıldık, siz kandırılmayın"42 izlenme
Çılgın performansıyla göz doldurdu! Dünya devi Enes Ünal'a talip oldu26 izlenme
Erdoğan ‘Ne işsizliği ya?’ demişti: 10 temizlik işçisi kadrosuna 6 bin kişi başvurdu!
AKP’li Konya Belediyesi’nin ‘erkekli’ Kadınlar Günü videosuna tepki yağdı! 'Rezillik!'
2019’da kurbanlık alınan paraya 1.5 kilo et alınıyor
Pandora Papers'ta Türkiye'den yeni isimler ortaya çıkıyor!