Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci celsesinde ara karar açıkladı.
Mahkeme heyeti tutuklu sanılar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay'ın tahliyesine karar verdi.
Tutuklu 22 sanıktan 10'u için tahliye kararı veren mahkeme Ateş ailesinin avukatlarının birçok talebini de reddetti. Reddedilen talepler arasında MHP'li Serdar Öktem'in HTS kaydı alınması ve Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının tespiti ve dosyaya girmesi talebi de buluyor.
"KARAR HUKUKİ OLARAK EKSİKTİR"
19 Temmuz 2024 tarihine ertelenen duruşma sonrası açıklama yapan Ayşe Ateş ise karar oldukça öfkeliydi. Duruşma için Kumpas Tiyatrosu ifadesini kullanan Ayşe Ateş şunları söyledi:
"Burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dilenen her kes adına adına kayda geçmesini istiyorum.
Sincan yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların siyasi bir cinayeti alacak verecek anlaşmazlığına indirgeme kumpas tiyatrosu bugün sona erdi.
Kapsadığı şüpheliler ve şüpheliler arasında bağlar ve deliler bakımından bütünüyle ilişkili olmasına rağmen iki dosya var. Bu yüzden Sincan'da yapılan bu yargılamaya eksik iddianameli yarım yargılama diyoruz.
Alınan her kararı hukuki olarak eksik bulduğumuzu halkımıza beyan ediyoruz.
"ÇİZDİĞİNİZ O ÇERÇEVEYİ PARAMPARÇA EDECEĞİM"
Dosyaya bakan savcılar hakkında FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle HSK'ya suç duyurusunda bulunuldu. Bunu en büyük dayanağı da torbacı dedikleri sanıkların beyanlarıydı. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu.
Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Tezgahı açmışlar. Aksi beyanlarınızı FETÖ'yü, FETÖ'cüleri savunmak olarak pazarlıyorlar.
Aslında diyorlar ki 'Biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçevenin dışına çıkmayacaksınız. çıkarsan seni mahvederiz.'
Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım herkes bunu böyle bilsin çizdiğiniz o çerçeveyi de paramparça edip ayaklarınızın altına atacağım."
Sözcü
"Oslo'da teröristle masaya oturan İdi Amin miydi?"176 izlenme
Plakasız kamyonla taşınan mültecilere barikat kurduruldu iddiası: CHP'li Murat Bakan Yerlikaya'ya tek tek sordu34 izlenme
Mahkemelerdeki icra dosya sayısı rekor kırıyor!42 izlenme
Ayşe Barım'ı tahliye etmişti: O hakimin başına gelmeyen kalmadı32 izlenme
AKP yöneticisi Ethem Sancak'a milyonlarca lira devlet desteği!196 izlenme
AKP'nin işçisiz asgari ücret planı!15 izlenme
15 Milyon Emekli Zam Haberi Bekliyor: Kademeli Zam Planı Devrede... İşte Masadaki Formüller38 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde şüpheli Demirbaş ve sanık Yüksel çelişkili ifadeler verdi33 izlenme