Ankara'da 30 Aralık 2023 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, eşinin ölümüne ilişkin adalet arayışını sürdürüyor. Ayşe Ateş, son olarak, Sinan Ateş hakkında FETÖ terör örgütü üyesi olduğuna dair Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlanan bir rapor olduğu iddialarını gündeme getirdi.
Ayşe Ateş, bu raporla ilgili olarak MİT Başkanı İbrahim Kalın'a çağrıda bulunarak, MİT'in elindeki belgelerin paylaşılmasını talep etti. Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in ölümünün ardından ortaya çıkan bu iddiaların, gerçeği öğrenme konusunda kendisini daha da güçlendirdiğini belirterek, MİT'in elindeki belgelerin kamuoyuyla paylaşılmasının adaletin sağlanmasında önemli bir adım olacağını ifade etti.
Ayşe Ateş X hesabından, MİT Başkanı Kalın'a yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:
"Sayın MİT Müsteşarım İbrahim Kalın, bugün eşim Sinan Ateş’in katledilerek bizden koparılışının ikinci yılı. Sinan’ın katillerinin azılı savunucuları iki yıldır kurumunuzun adını kullanarak kara propaganda yapıyor. Bu karanlık yapı ne acı dinliyor ne de gözyaşı.
Bizim için zaten kara ve acı olan bugünü daha da zehir etmek için yine kurumunuzun adının geçtiği bir metni organize bir şekilde dolaşıma soktular. Bu metinde, 'MİT’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Sinan Ateş’in FETÖ üyesi olduğuna dair bir dosya sunduğu' iddiasına yer veriliyor.
Biz bunun yalan olduğunu biliyoruz ancak kamu vicdanını yaralayan bir siyasi cinayete ilişkin iki yıldır kurumunuzun, adının kullanıldığı bu kara propaganda karşısında sessiz kalmasına anlam veremiyoruz.
Eğer biz yanılıyorsak elinizdeki bilgi ve belgeleri paylaşmanızı, yanılmıyorsak da böyle bir belgenin var olmadığınına ilişkin kamuoyunu bilgilendirmenizi; Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve kurumunuzu töhmet altında bırakan bu kişi ve kurumlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatmanızı talep ediyoruz."

Sözcü
Edip Akbayram'ın ailesiyle son görüntüleri ortaya çıktı49 izlenme
Tütün üreticilerinin evlerine baskın! Çok sayıda kişi gözaltına alındı!63 izlenme
Türkiye ve KKTC zorbalığa izin vermedi, BM kuvvetleri topraklardan temizlendi!48 izlenme
Kurban paralarını zimmetine geçiren Türkiye Diyanet Vakfı görevlisi tutuklandı52 izlenme
Mansur Yavaş, çiftçiye yer kalmayınca bürokratları dışarı çıkarttı!44 izlenme
Turhan Çömez geçmişini ortaya döktü orada takıldı: "Osman Gazi Türkiye'ye kaça satıldı?"32 izlenme
Fatih Erbakan Cumhur İttifakı'na katılınca babası Necmettin Erbakan'ın sözleri sosyal medyanın gündemine oturdu 'AKP’ye Oy Vermek İsrail’e Oy Vermektir!'62 izlenme
AKP’de ‘Kayseri ikinci Pensilvanya oldu’ kavgası!121 izlenme
Abdülhamit’in torununun düğününde cumhuriyetin kurucularına hakaret eden Şevki Yılmaz'a CHP'den yanıt geldi
Genç kızın Saraçhane’deki bir sokak röportajında söyledikleri kan dondurdu! İnsanların arayışını görünce içimde bir umut belirdi
Diyanet binasının tuvaletleri 6 milyon TL'ye yenilenecek
İddia: Fatih Terim Seçil Erzan’ın evinde kaldı