Osmaniye'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ne (AYT) katılmak için sınavın yapıldığı okula son saniyelerde ulaşan ancak geç kaldığı söylenerek kapıdan çevrilen 18 yaşındaki Rümeysa İşçi, sınav günü yaşadığı mağduriyeti ANKA Haber Ajansı’na anlattı.
Olayın etkisini hala atlatamadığını dile getiren Rümeysa İşçi, şunları söyledi:
“Sabah erkenden yola çıkmamıza rağmen trafik yoğunluğundan son bir dakika kala okulun önündeydik. Yetişmiştim ve iki kapı da açıktı. Görevliler benim geldiğimi görünce kapıyı yüzüme kapattılar. Orada kendi aralarında çelişki içerisinde alsak mı almasak mı diye konuştular. Ondan sonra beni almadılar. Benim hala saniyelerim vardı ama buna rağmen beni almadılar. Oradaki velilerin 'Bu kız zamanında geldi, alın' demesine rağmen beni almadılar. Sınava giremedim” diye konuştu.
Yaşadığı mağduriyet nedeniyle ilgili birimlere şikayette bulunduğunu aktaran Rümeysa İşçi, "En büyük hayalim hemşirelik benim için hayal olarak kaldı. Ben çok çabaladım, çok emek sarfettim, çok yoğun bir dönemden geçtim" dedi.
Sınava giremediğini, emeklerinin karşılığını alamadığını anlatan Rümeysa İşçi, şöyle devam etti:
"Bu bir vicdan ve insanlık meselesi. Eğer oradakiler insanlıktan nasibini almış olsalardı bana yardımcı olurlardı. Kendi çocukları da olabilirdi. Kendi çocukları olsa onlara da mı o şekilde davranacaklardı? Çok mağdurum, çok üzülüyorum. Saf bir emek, saf bir çabaydı. Benim bir yıllık emeğim boşa gitti. Ben şimdi ne yapacağım? Tüm çabalarım tüm emeklerim birkaç saniyeyle çöp oldu. Ben şunu sorguluyorum. Oradaki ÖSYM görevlisinin kendi çocuğu olsaydı aynısını yapabilecek miydi? Onu o şekilde bırakmaya içi elverecek miydi?”
Anne Nazife İşçi ise şunları söyledi:
“Veliler bahçede sohbet ediyorlardı. Her iki kapı da açıktı. Kapılar açık olduğu halde bizi görüp kaçtılar ve bütün veliler hala içerideydi. Biz giremedik. Giremediğimiz için mağduruz. Kızım kendince çok çalışmıştı. Hiçbir özel eğitim almamıştı. Hastanede staj görüyordu. Staj sonrası kütüphaneye gidip orada ders çalışıyordu. Bazen kütüphaneden gece yarıları geliyordu. Tek hayali bu sene kazanıp hemşire olabilmekti. Hemşireliği çok istiyordu. Bir an önce derslerinde başarılı olup, sınava girip, hemşirelik istiyordu. Çünkü bizim beklemek gibi kalmak gibi bir alternatifimiz yoktu. Çalışkan bir öğrenciydi, çalışıyordu. Azimliydi ama böyle bir durumla karşılaşacağımızı hiç bilememiştik. Bu duruma maruz kaldık. Neye uğradığımızı bilemedik. Yapılan hareket hiç hoş değildi. Söylenecek bir kelime bulamıyorum. Bizim bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”
Sözcü
Özel Kalem Müdürü'nün lojman talihi!172 izlenme
Tosuncuk polislere anlatmış: "Yeni bir projem var"54 izlenme
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme: Uzman isim EYT'yi işaret ederek tek tek açıkladı52 izlenme
Sedat Peker'in iddialarında yer alan Aliye Uzun kimdir?162 izlenme
‘Yoksulluk imtihandır’ diyen Diyanet lükse doymuyor!32 izlenme
Oda başkanı özür dileyerek duyurdu: Ankara’da simide dev zam!46 izlenme
KPPS soruşturması kapsamında Yediiklim Yayınevine operasyon!52 izlenme
Cumhurbaşkanlığı verilerinde ekonomik kriz itirafı! Yoksul aile sayısı 1 yılda 2’ye katlandı!65 izlenme
Esenyurt kayyumunu öve öve bitirememişlerdi: Bakın asfaltın altından ne çıktı?
Rektör 10 farklı görevi yürütüyordu: Ardahan Üniversitesi'ne sadece 204 öğrenci yerleşti!
Dünya mirasındaki tarihi katliam görüntülendi: "Bu yapılan ihanettir"
İmamoğlu'nun diploması iptal edildi iddiasına CHP'den jet açıklama