Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu sabah yaptığı açıklamada “Cebrail yöresine bağlı Sultanli, Emirvarli, Mashanli, Hasanli, Alikeykhanli, Gumlag, Hacılı, Goyerchinveysalli, Niyazguzlar, Kechel Memmedli, Shahvelli, Hacı Ismayilli and Isaklı köyleri kurtarıldı. Karabağ Azerbaycan’dır!” dedi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, 18 Ekim gün boyunca ve 19 Ekim sabaha karşı AğdereAğdam, FuzuliHadrutCebrayıl yönünde ve Araz Nehri boyunca operasyonların devam ettiği belirtildi.
Açıklamada Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun mevzilerine çeşitli yönlerinde saldırdığı, Azerbaycan ordusunun yürüttüğü operasyonlar neticesinde cephenin farklı yönlerinde Ermenistan'a ait 2 T72 tankı, 2 BM21 “Grad” çok namlulu roketatar, 1 D30, 1 D20 obüs ve 11 askeri aracın imha edildiği bildirildi.

Aynı zamanda birçok yönden savaş mevkilerini kaybeden Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1.Motorlu Tüfek Alayında bulunan 63. tank taburunun kurmay başkanı öldürüldü, 1. tabur komutanı ve yardımcısı Gevorg Makaryan ise yaralandığı aktarıldı.

Hafta sonu imzalanan ateşkese rağmen Ermenistan ordusu dün Gence’de sivilleri hedef almayı sürdürdü.
ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR
Hafta sonunda Rusya’nın arabuluculuğunda Azerbaycan’la ateşkes ilan eden Ermenistan önceki gece sivillere ateş açmıştı. Azerbaycan’daki sivil yerleşime saldıran Ermeni ordusunun saldırılarının gece boyunca devam ettiği açıklandı.
Ermenistan ordusu, Goranboy, Terter, Ağdam ve Ağcabadi bölgelerindeki sivil yerleşim birimlerine sabah erken saatlerden ateş açtığı ve Azerbaycan birlikleri tarafından gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/azerbaycanermenistangerilimi13koyisgaldenkurtarildi6087310/
İtirafçının sızdırılan ifadesi, tutuklu amcanın işine mi yarar?73 izlenme
İmamoğlu'nun şirketine el konuldu40 izlenme
AKP'li Çerçioğlu'yla ilgili çarpıcı iddia: Erdoğan aleyhine kitap mı yazdırdı?27 izlenme
AKP Gençlik kollarından Ali İsmail Korkmaz provokasyonu35 izlenme
AKP'ye oy verdiğini söyleyen vatandaş 'Her şey ateş pahası! İnsanı zorla solcu yapıyorlar!'66 izlenme
Tefeciler 'yılbaşı' indirimine başladı! Özel isteği pes dedirtti26 izlenme
Atatürk büstü kendiliğinden mi düştü yoksa kasten mi yere atıldı?91 izlenme
Sağlık Bakanı Koca, güncel corona verilerini açıkladı: Can kaybı 5.131'e, vaka sayısı da 199.906'ya yükseldi!71 izlenme
Güldür Güldür’den Nebati videosu! 'Heterodoks, nöroekonomi. Kim yazdı bunu?'
Lütfü Türkkan: Erdoğan yeni ittifakın sinyalini verdi
Siyaset dünyasına bomba gibi düşen iddia: "Kemal Bey, İmamoğlu'na cezaevinde genel başkanlık teklif etti"
Müjdat Gezen’den masadan kalkan Akşener’e mektup! “Üslubu hiç yakışık olmadı”