Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu savunma, soruşturma dosyasındaki teknik imkansızlıkları odaklandı. Akpolat, savunmasında kendisine yöneltilen suçlamaların somut delillere değil, korkutularak "itirafçı" adı altında "iftiracı" yapılan kişilerin beyanlarına dayandığını savundu.
Dava dosyasına giren Aziz İhsan Aktaş ve Mustafa Mutlu’ya ait ifade tutanakları da Akpolat’ın bu iddiasını doğrulayan bilgileri ortaya çıkardı.
Soruşturmanın iki kritik ismi, "iş adamı" Aziz İhsan Aktaş ve Mustafa Mutlu, tutuklu bulundukları süreçte "etkin pişmanlık"tan yararlanarak tahliye olmak için ifade verdi. Ancak savcılık tutanaklarında bu ifadelerin aynı anda, aynı odada, aynı savcıya verildiğini ve katibin de aynı olduğu bilgisi yer aldı.
Tutanaklara göre, Aziz İhsan Aktaş’ın ifadesi alan Cumhuriyet Savcısı ve zabit katibi ile Mustafa Mutlu’nun ifadesini alan Cumhuriyet Savcısı ve zabıt katibi aynı isimler.
İfade tutanaklarına göre iki isim, aynı savcı ve katibe aynı odada, aynı bilgisayar başında, 4 dakika arayla sayfalarca süren detaylı ifade verdi
Rıza Akpolat, mahkemeye sunduğu savunmasında bu noktaya işaret ederek, ifadelerin bir merkezden yönetildiğini ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu belirtti. Akpolat, itirafçıların durumunu şu sözlerle eleştirdi:
"Bugün karşınızda bulunmamın sebebi işlenmiş bir suç değil, sürecin ilerleyebilmesi için ihtiyaç duyulan iftiralardır. Bu iftiralar gerçeği ortaya çıkarmak için değil, bilakis üstünü örtmek için üretilmiştir. Bu dosyada itirafçı olanların hepsi siyasi bir operasyonun kurbanı olmuş, itirafçı yapılmış birer maşadır."


Dolar yükseldi, ABD petrolü uçtu benzine zam bekleniyor!184 izlenme
Tecavüzle suçlanan imam serbest kaldı!110 izlenme
Turgay Ciner hakkında yakalama kararı11 izlenme
Düşük maaş yetmedi sıra kredi kartında20 izlenme
AKP'li Başkanın akrabasına 6 üst düzey görev vermişler! CHP’li Başkan talimatı verdi!243 izlenme
Depremde sokağa savrulan cep telefonu 4 hayat kurtardı39 izlenme
Denizbank Genel Müdürünün 'Uzaylı' videosu Fatih Terim fonu sebebi ile yeniden gündem oldu53 izlenme
Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar! Uçağın motoru alev aldı, hiçbir uçak iniş yapamadı57 izlenme
Orta Doğu'da kıyamet senaryosu gerçek oluyor: İran, S. Arabistan, BAE ve Ümman'ı vurdu
‘AKP, Sümerbank’ı peşkeşin merkezi yaptı!’
İBB Meclisi’nden deprem sonrası çatı katları için yeni düzenleme: Oybirliğiyle kabul edildi
AKP geri adım hazırlığında: Instagram her an açılabilir!