Eski milletvekili ve emekli yarbay Tevfik Diker, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti.
Tevfik Diker sosyal medya hesabından, “Hakkımda DB gibi şoförüyle kaseti var iddiası var mı? Yok. DB gibi Özel kalemimle seks kaseti var mı? Yok…” ifadelerinin yer aldığı paylaşımlar yaptığı iddiasıyla Ankara 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.
“Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçunu işlediği iddia edilen Diker savunmasında, “Benim sosyal medya hesabım yoktur. İddianamede belirtilen Tevfik Diker isimli Facebook hesabı bana ait değildir. Bana ait olmayan hesaptan yapılan paylaşım da doğal olarak bana ait değildir. Suçlamaları reddediyorum. İddianamede belirtilen ifadeleri ben yazmadım. Kimin yazdığını da bilmiyorum” dedi.
Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de yaptığı çalışmada sosyal medya hesabında “Devlet Bahçeli'ye yönelik herhangi bir ifadenin yer almadığını” belirtti. Savcı, “Paylaşımın Diker’e ait olduğunun kesin tespitinin yapılamadığını” belirterek Diker’in beraatını talep etti.
Mahkeme 25 Ocak’ta “Yapılan yargılama neticesinde, suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı anlaşıldığını” belirterek Diker’in beraatına karar verdi.
BirGün
Ankara'da bir özel eğitim okulunda down sendromlu öğrenciye şiddet uygulayan öğretmen Mücahit Mert H., tutuklandı43 izlenme
Isparta Belediye Başkanı'nın makam aracı yeniden gündemde!49 izlenme
Kızılay Doğanay Kardeşleri krizden kurtardı: 10 milyon Euro'ya çalışmayan şalgam fabrikasını satın aldı11 izlenme
Ukrayna'ya yönelik saldırılar devam ediyor! Rusya, seyir füzeleriyle Kiev ve Jitomir'i hedef aldı!251 izlenme
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin eski borcu nedeniyle Zeydan Karalar'ın makam odası haczedildi!65 izlenme
Tarikat tehlikesine dikkat çeken ilahiyat profesörü, tarikatların hedefinde!64 izlenme
Sözde imam “Hatay Arap toprağı” der, gerçek imam gönülleri fetheder: "Değerli kardeşlerim hiç kimseyi ötekileştirmeyin, dinini ırkına, mezhepine değil insanlığına göre değerlendirelim"37 izlenme
Erdoğan’ın eski doktoru AKP’nin erken seçim planını açıkladı tarih verdi80 izlenme
Orman Bakanlığı "8 dakikada müdahale ettik" dedi, Şahan Gökbakar Orman Bakanlığı'nı yalanladı!
Bayrampaşa Belediyesi operasyonunda flaş gelişme: Başkan Hasan Mutlu dahil 39 kişiye tutuklama talebi
Binlerce emekli listeye alındı: e-Devlet'te bu işareti görenlerin emekli maaşı kesilecek
Bakan soru önergesini yanıtladı: Üniversite öğrencileri okulu bırakıyor