Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın 2019 yılı yatırım programında ödeneği 30 milyon TL olarak belirlenen Ahlat Köşkü için geçen yıl sonuna kadar 100 milyon TL harcandı. Bu yıl planlanan 25 milyon TL’lik harcama ile köşkün maliyeti 125 milyon TL’ye ulaşacak. Türkiye ortalamasına göre bir daire fiyatı 500 bin TL olarak hesaplanırsa Ahlat Köşkü’ne 250 daire bedeli ödenmiş olacak.
Anayasa Mahkemesi, kıyı kanununu ihlal edildiği gerekçesiyle köşk projesine iptal kararı verdi. Ancak bu karar köşkün yapımını durdurmadı. İptal kararı sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilen köşkün ödeneği bu nedenle 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı’nın programına konulmadı. İki ay önce çıkarılan ikinci yasa ile kıyılara resmi kurumlar tarafından inşaat yapılmasının yolu açıldı. Ancak bu yasanın yürürlüğe girmesinden önce hazırlanan yatırım programında köşk, bakanlığın yatırımları arasında sayıldı.
Köşk projede ‘Ahlat Gençlik Külliyesi’ adıyla yer aldı. Yatırım programına göre 7 bin 932 metrekarelik alan bina tefrişatı ve hizmet binası olarak kullanılacak. 30 bin 500 metrekarelik alana peyzaj çalışması yapılacak.
BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Köşkü, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imam hatip lisesinden arkadaşı Hasan Gürsoy’un Güryapı Taahhüt Şirketi yapıyor. Çamlıca Cami projesini, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Camii, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı’nın restorasyon işleri ile Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından da kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonu da Hasan Gürsoy’un şirketleri tarafından yapıldı.
Erdoğan’ın kullandığı saray ve köşklerin sayısı Ahlat Köşkü ve Okluk’taki yazlık saray inşaatları tamamlanmasıyla 12’ye çıkacak.
*Dolmabahçe Sarayı
*Beylerbeyi Sarayı
*Yıldız Sarayı
*Vahdettin Köşkü
*Huber Köşkü
*Florya Köşkü
*Aynalıkavak Kasrı
*Beykoz Kasrı
*Çankaya Köşkü
*AOÇ’teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı
https://halktv.com.tr/gundem/bahcelininonerisiileyapilanahlatkoskununmaliyeti125milyonlir420655h
İYİ Parti'den MHP'li Semih Yalçın'a çok konuşulacak yanıt29 izlenme
Fatih Tezcan'a hapis şoku! Atatürk düşmanlığı tescillendi!59 izlenme
Birçok kişiye mezar olan apartmanın altından 'tarım arazisi' çıktı!82 izlenme
Azerbaycan-Ermenistan arasında tansiyon yükseldi: Saldırı bastırıldı!75 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan ve Soylu’ya: "Ne dolaplar çevirdiğinizi biliyorum"51 izlenme
Denizli'de içme suyuna yapılan yüzde 20'lik zamma tepki99 izlenme
Zeytinlikleri için direnen köylüler sağanak yağmura rağmen TBMM önünde eylemlerine devam ediyor!22 izlenme
Üçüncü havalimanına ulaşmak daha da pahalandı163 izlenme
İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 18, taksi ve servis ücretlerine yüzde 28 zam geldi
Erdoğan, Rize'yi hatırlatıp Akşener'i hedef aldı: Rize birinci, daha neler olacak neler
Kuran mealine AKP tekeli: Diyanet uygun görmediği tefsirleri yok edebilecek
Soylu hakkında yeni iddia: 'FETÖ'den açığa alınan polis müdürüne garanti verdi'