6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ili derinden etkiledi. 35 binden fazla insan hayatını kaybederken binlerce bina yıkıldı. Deprem sonrasında yaşanan koordinasyonsuzluk ve yardımlardaki eksiklikler de ayrıca eleştiri konusu oldu.
Bu eleştirilerden bazıları da Osmaniye’de Devlet Bahçeli’ye yönelik.
DW Türkçe‘den Burcu Karakaş’ın aktardığına göre halk Bahçeli’ye tepkili. Tepkilerin merkezi de ‘Devlet Bey Konağı.’ Bu konak, Bahçeli’nin Osmaniye’de doğduğu evin yerine inşa edilen ve Osmaniye ziyaretlerinde kaldığı konak.
Bir depremzede, Bahçeli’nin Osmaniye’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunmadığını belirterek, şunları dedi: “Oy zamanı herkes gelip yalakalık yapıyor. Televizyonda Osmaniye’yi hiç göstermediler. Burası hep can pazarıydı. Bu saatten sonra AKP’ye de MHP’ye de oy yok. Bizleri ölüme terk ettilerse bu ülkede onlara oy yok. Bir kere oy verdim, pişman oldum.”
Başka bir depremzede de konağın depremzedelere açılmamasına tepkili: “Binadan çıktıktan sonra ölümün eşiğindeydik tekrardan. Binalar kendi kendine üzerimize yıkılmaya başladı. Üç beş metreyle kurtulduk. Burada en güvenli yer konağın olduğu yerdi ama açmadılar. Evin içini istemedik biz, bahçeyi diyoruz. Sadece bahçeye yağmurda çocukları alsalardı o bile yeterdi bize.”
Depremzedelerin söylediğine göre, depremin ilk gününden beri özel harekat polisleri konakta nöbet tutuyor.
CHP’li belediye başkanı gece yarısı sinek ilaçlamaya çıktı: "İşimizin başında olduğumuz doğrudur"48 izlenme
Körfez Köprüsü'ndeki Büyük Kazık !729 izlenme
İmamoğlu'ndan avukatına talimat: "Mağduriyetimi değil, cesaretimi gösterin"40 izlenme
4.4 milyon hane yardımsız ısınamıyor42 izlenme
Özal’ın basın danışmanı isyan etti! "En geri Afrika ülkelerini bile solladık"126 izlenme
Ankara'da otobüste iğrenç hareket! Bir şahıs öğrencilere bakarak kendini tatmin etti!47 izlenme
YENİ Parti'den, Üsküdar'da AKP'ye transferlere suç duyurusu! Özgür Çelik 6 kişinin isimini tek tek açıkladı10 izlenme
Böyle olur 'şahsım devleti'nin kaymakamı!120 izlenme
Venezuela'nın Geçici Başkanı Rodriguez geri adım attı: "İşbirliğine hazırız"
Mahir Polat’ın ağabeyi isyan etti: "Yemiyor, içmiyor, yürek elde dolanıyoruz"
CHP'li Aykut Erdoğdu AKP'lilerin yüzüne vurdu ! 'Yahudi lobisine devlet bütçesinden 67 milyon dolar verildi !'
Öğretmen adaylarına ilahiyat müfredatı