Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Osmanlı hanedanı üyeleriyle bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim" dedi.
Çavuşoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dün, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın vefatının 100. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere İstanbul'da bulunan Osmanlı hanedanı üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Yıldız Sarayı'nda düzenlenen "Vefatının 100. yılında Sultan Abdülhamid'i anlamak" programının sembolik anlam taşıyan bir tören olduğunu belirtti.
Osmanlı hanedanı üyeleriyle dünyanın farklı şehirlerinde bir araya gelmeye çalıştığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Birçok yerde büyükelçiliklerimize hanedandan biri varsa, aileden biri varsa onlara yakın ilgi göstermesi konusunda da talimat veriyoruz. Arkadaşlarımız zaten bunu seve seve yapıyor. Bu, cumhurbaşkanımızın bize talimatıdır" dedi.
'TÜRKİYE VE OSMANLI ARASINDA UZLAŞI DÜN SAĞLANDI'
Önceki gün düzenlenen anma törenine dikkati çeken Çavuşoğlu, "Türkiye ve Osmanlı arasında uzlaşı olması önemliydi. Bence bu uzlaşı resmi olarak dün sağlandı" değerlendirmesinde bulundu.
Çavuşoğlu, Türk halkının Osmanlı ile gurur duyduğunu belirterek, "Biz Osmanlı ile onur duymayı babalarımızdan, ailemizden, dedelerimizden öğrendik. Türk halkının size, Osmanlı hanedanına negatif baktığını düşünmeyin. Bizler hiçbir zaman atalarımızdan, Osmanlı'dan utanmadık, onlarla her zaman gurur duyduk. Bundan sonra da atalarımızın açtığı yoldan gitmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.
Sultan Abdülhamid'in torunlarıyla bir araya gelmek için bundan sonra da programlar düzenleneceğini kaydeden Çavuşoğlu, "Vatandaşlık olmayanlara da vatandaşlık vermek isteriz. Türk vatandaşlığı olmayan ama almak isteyen biri varsa elbette Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, bu konuyla bizzat ilgileneceğim" ifadelerini kullandı.
https://www.siyasetcafe.com/bakancavusoglusozverdihanedanavatandaslikveriliyor31149h.htm
Sanayiciler doğalgaz zammına baş kaldırdı!51 izlenme
"6 ay sonra uyandık ülkeyi bu halde bulduk"78 izlenme
İzmir Büyükşehir Belediyesi esnafla dayanışma için kampanya başlattı93 izlenme
Yandaşlar arasındaki kavga büyüyor: 'Cukkacı Davutçular'154 izlenme
Rus ordusu Ukrayna'nın Harkov kentine hava saldırısı düzenledi; 4 ölü, 7 yaralı!85 izlenme
AKP’lilerin yönettiği vakfa para akacak!23 izlenme
CHP'li Tuncay Özkan aktrolü hem rezil hem de ifşa etti!33 izlenme
Keyfi ihalelerin ekonomik bilançosu ortaya çıktı!80 izlenme
Atatürk Havaalanı ‘otel’ oluyor!
Atatürk'e hakaret eden veremlinin döner taktığı görüntüler ortaya çıktı
AFAD’ın bir yıl önceki Hatay raporunda ‘Halkın haberi yok’ diye yazmışlar: Her şeyi biliyorlarmış, ama bir şey yapmamışlar
İmamoğlu dosyasındaki çelişki: Casus denilen isim aylarca serbest dolaşmış!