Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Kanal İstanbul ve yeni şehir güzergahında verimli tarım arazileri bulunmadığını savunarak, "Sadece Baklalı kesiminde tarım alanı vardır. Gerisi tamamen bataklıktır. Burada verimli tarım arazisi zaten yoktur." açıklamasını yaptı. Bakan ayrıca, Profesör Doğanay Tolunay'ın bölgede verimli tarım arazilerinin bulunduğu yönündeki açıklamasına da "Hayatlarında oradan geçmemişlerdir bunu söyleyenler" cevabını verdi.
Ulaştırma Bakanı'nın "Oradan geçmemişlerdir" dediği Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Bakan Karaismailoğlu'na projelerini, tezlerini ve ÇED Raporu'nu işaret ederek yanıt verdi.
Halk TV'ye konuşan Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Doğanay Tolunay, Bakan Karaismailoğlu'na yanıt vererek "Sadece Terkos Gölü çevresinde danışmanlığını yaptığım 2 doktora tezi ve 1 TÜBİTAK Projem var." dedi.
Tolunay ayrıca Bakan Karaismailoğlu'nun "Yok" dediği verimli tarım arazileriyle ilgili verilerin, projeye dair hazırlanan ÇED Raporu'nda yer aldığını vurgulayarak, "Kanal İstanbul ve iki yakasındaki tarım ve orman alanları ile ilgili paylaştığım veriler ÇED raporu ve Çevre Düzeni Planı değişiklikleri raporuna dayanarak verdiğim rakamlardır." yanıtını verdi.
Kanal İstanbul ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nda, güzergah boyunca geniş tarım alanlarına atıf yapılarak, ağırlıklı olarak buğday tarımı yapıldığına işaret ediliyor. Raporda ayrıca bazı alanlarda meyve bahçelerine de rastlanacağı vurgulanıyor.
Cemal Enginyurt'tan AKP yorumu: "Birbirlerinin kuyusunu kazmaya başladılar. 2028’e kadar bu iktidarın götürmesi zor. Erdoğan 'Ben artık yapamıyorum' demek zorunda kalabilir"47 izlenme
Belçika'nın başkenti Brüksel'e giden CHP lideri Özgür Özel, çiftçilerin traktörlü eylemine el sallayarak destek verdi28 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çelik'ten korkutan açıklama! "İkinci dalga çok daha büyük olacak"73 izlenme
Vahap Seçer: "Biz bu ihaleyi yaptığımızda Euro 9 TL idi, şimdi Euro 18 TL! Zararı siz hesaplayın"45 izlenme
CHP PM üyesi Pınar Uzun AKP'nin Büyükçekmece'de yaptığı seçim hilelerini belgeleriyle anlatıyor !1845 izlenme
Benzine zam geliyor!47 izlenme
AKP'ye ve MHP'ye dokunan yanıyor: O vatandaş da tutuklandı!479 izlenme
Akıl alır gibi değil! İmamoğlu'nun dava sürecinden haberi olmayanların oranı şaşırttı32 izlenme