Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, emekli maaşlarına yüzde 5 ek zam yapıldığını duyurdu. Erdoğan, en düşük emekli maaşının ise 10 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.
Yapılan zam oranı emekliler tarafından büyük bir tepkiyle karşılanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
"EMEKLİLER YILI KUTLU OLSUN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısının ardından millete sesleniş videosunu, "2024 'emekliler yılı' hayırlı olsun" başlığıyla paylaşan Bakan Işıkhan, Erdoğan'ın takdirleriyle 2024'ün "emekliler yılı" ilan edildiğini söyledi.
Işıkhan, "Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın koordinasyonunda, 2024 yılı boyunca emeklilerimizin yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan ulaşıma, sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede haklarını genişletmek ve onlara özel hizmetler sunmak amacıyla çalışmalar başlatacağız." ifadelerini kullandı.
Işıkhan paylaşımında bir de emeklilerin sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeleri dileğinde bulundu.
Sözcü
Bir Mercedes bile etmez: Diyanet yangında ölen çocuklar için tazminat ödemedi!97 izlenme
Son anket sonuçları açıklandı: Muhalefet yüzde 60 üzeri!42 izlenme
Binali Yıldırım’dan “seçim” kararı veren YSK üyesinin ağabeyine kıyak!82 izlenme
Rutkay Aziz: Türkiye şundan kurtulmalı...207 izlenme
Meral Akşener Ankara’dan startı verdi “ABD’ye en çok bağırıp çağıranların çocukları, torunları Amerikan pasaportu taşıyor!”430 izlenme
Sedat Peker hakkında istenen hapis cezası belli oldu78 izlenme
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Bir belediyeye daha kayyum atandı22 izlenme
Suriye'de korkutan tablo: 'Yüzlerce sivil katledildi'21 izlenme