Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nı işleten İGA’yı oluşturan şirketler tarafından yapılan metro inşaatı için verilen yaklaşık 8 milyon Euro’nun henüz geri alınmadığını kabul etti. Bakanlık durumun şirkete iletildiğini, gerekli ödemenin yapılacağını belirtti.
HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sayıştay’ın 2020 Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı raporuna dikkat çekti.
Önergede rapora göre, İstanbul Havalimanı’nı işleten Kalyon, Cengiz, Mapa ve Limak’tan oluşan İGA’nın sözleşmeye göre üstlenmesi gereken Gayrettepe metro inşatındaki bazı kazı işlerini yapmadığı ve bu işlerin metro ihalesini ilan şirket tarafından yapıldığı, buna karşın bakanlık tarafından şirkete yaklaşık 8 milyon Euro ödendiği belirtildi.
Bakanlığın bu parayı İGA’dan geri almadığına işaret edilen önergede, ayrıca Sayıştay raporuna göre havalimanı yüklenicisi (İGA) ile metro işi yüklenicisinin de aslında aynı firmalardan oluştuğu vurgulandı.
BAKANLIK YANLIŞLIĞI KABUL ETTİ
Bakan Karaismailoğlu ise yanıtında ödenen paranın henüz geri alınmadığını kabul etti. Yanıtta şöyle denildi:
“Metro projesi kapsamında bulunan makas yapısının, işin devamı sırasında yapılması gerekliliği ve metro projesinde herhangi bir gecikme olmaması adına, M08 makas bölgesinde arazinin platform kotuna getirilmesi işinin metro yüklenicisi tarafından yapılması ve bu iş karşılığı tutarının görevli şirket tarafından ödenmesi gerektiği şirkete bildirilmiştir.
Görevli şirket, söz konusu iş tutarı meblağın kesinleşmesi neticesinde kendilerince ödeneceğini bildirmiş olup, söz konusu işle ilgili tahakkuk işlemlerinin yasal prosedürler çerçevesinde tamamlanmasını müteakip, görevli şirket tarafından gerekli ödeme yapılacaktır.”
https://www.krttv.com.tr/gundem/bakankaraismailoglundanbomba8milyoneuroitirafih99068.html
Eren'in katili belli oldu129 izlenme
Hatay'ı Araplaştırmak için 100 yıl önceki Fransız planı ortaya çıktı: 100 yıl sonra Hatay'da aynı tezgâh uygulanıyor37 izlenme
Bayramdan sonra 3 gün diyet detoksu! Fazla kilolardan kurtulmak için diyet!26 izlenme
2022'de Bulgaristan'da en çok arananlardan birinin "altın gramı kaç lira" olduğu ortaya çıktı42 izlenme
Diyanet'ten laiklik karşıtı propaganda!742 izlenme
SONAR seçim anketi sonucunu açıkladı598 izlenme
BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaz fiyatlarına zam gelecek mi?79 izlenme
Gözden kaçan ayrıntı! Manavgat'ta yangından iki gün önce ihale53 izlenme