Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 23 Temmuz verilerine göre, 219 bin 528 test yapıldı.
VAKA SAYISI PATLADI
Vaka sayılarında ise korkutan bir atış yaşandı, son iki haftada 2 kat arttı. Son 24 saatte, 11 bin 94 yeni vaka tespit edildi. Corona nedeniyle bugün 60 kişi ise hayatını kaybetti. Öte yandan 5 bin 215 kişi sağlığına kavuştu.
BAKAN KOCA’DAN UYARI
Güncel tabloyu sosyal medya hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yarın bugünden daha iyi olsun istiyorsanız tedbirlere uyun. Aşınızı olun. Verilen emekler milletçe hepimizin emeğidir” dedi.
ESNEKLİKTEN SIKI TEDBİRLERE DÖNMELİ
Sıkı tedbir çağrısında da bulunan Bakan Koca, “Bugünkü vaka sayısı: 11.094. Esneklikten sıkı tedbire dönmeli ve ilk doz aşımızı hemen yaptırmalıyız” ifadelerini kullandı.
AŞILAMADA SON DURUM
Güncel verilerde, salgına karşı devam eden aşılama çalışmalarıyla ilgili son bilgiler de yer alıyor. Buna göre, birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 63.26, ikinci doz ortalaması yüzde 35.54, birinci, ikinci ve üçüncü doz toplamı ise 65 milyon 50 bin 204 oldu.
En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir.
En düşük aşılama oranına sahip iller; Bitlis, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Gümüşhane, Iğdır.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 22 Temmuz verilerine göre, 214 bin 196 test yapılmıştı. Dün, 9 bin 586 vaka tespit edilirken, 52 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bin 93 kişi sağlığına kavuşmuştu.
İktidar zam yağdırdı 'garantisiz' köprü ve otoyollar da para bastı26 izlenme
12 şehidimiz için yapılan yürüyüşte skandal görüntüler: AKP'li başkanlar şehitler için yapılan anmada gülüşerek yürüdü!44 izlenme
21 ilçeyi gezen İmamoğlu iddialı konuştu!301 izlenme
Sedat Peker'in eşi imza kampanyasını duyurdu: Dijital tecriti durdur67 izlenme
Sahne gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışladığını duyurmuştu! AKP’li vekilden Cem Yılmaz’a: Salon soytarısı…187 izlenme
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Pazar günü yasağı kalkacak mı?56 izlenme
Almanya’da ‘İmamoğlu’nun zaferi gündemden düşmüyor81 izlenme
AKP'de 'bölünme' sinyalleri: İl Kadın Kolları Başkanı istifa etti39 izlenme