Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 29 Kasım verilerine göre, 358 bin 816 test yapıldı.
Son 24 saatte, 24 bin 317 yeni vaka tespit edildi. 23 bin 273 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 189 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Omicron (Nu) varyantı gelişmesini ve buna karşı aldığımız tedbiri 26 ve 27 Kasımda açıkladık. Varyantlar, örneklerini daha önce yaşadığımız gibi, salgın sürecinin doğal bir parçasıdır. Ülkemizde yeni varyanta rastlanmamıştır. Tedbirin önemi ise tekrar ortaya çıkmıştır” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA ORDU VAR
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 28 Kasım verilerine göre, dün 350 bin 385 test yapılmıştı. Dün, 21 bin 655 vaka tespit edilirken, 213 kişi hayatını kaybetmiş ve 20 bin 7 kişi sağlığına kavuşmuştu.
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün dünürü AKP’den Milletvekili adayı oldu!385 izlenme
Herkesin korktuğu Adalar Fayı için ezber bozan açıklama17 izlenme
Ece Gürel'in ölüm haberi sonrası Oğuzhan Uğur isyan ederek yapılan paylaşımlara ateş püskürdü189 izlenme
Bodrum'da akşam yemeğine çıktılar, ödedikleri hesap sosyal medyada gündem oldu36 izlenme
Atatürk'e böyle dönüştü: 'Zaferin Rengi' filminde Atatürk'ü canlandıran Yiğit Özşener'in makyajı 5 saat sürdü37 izlenme
Erdoğan'ın maaşına zam!45 izlenme
TRT ve RTÜK için yeni kararname!140 izlenme
IMF: "Dolar 120 TL'ye dayanacak"50 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 20.107 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 4.998.089’a, can kaybı da 42.465’e yükseldi!
Amasra faciası nedeniyle tutuklanmışlardı: Ödül gibi maaş
Şehit ateşi yine yoksulların evine düştü!
RTÜK Başkanı'ndan skandal açıklama! "Ceza vererek darbecileri sevindiremeyiz!"