Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 29 Ekim Cuma gününün verilerine göre, 351 bin 373 test yapıldı.
209 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Güncel verilere göre, 24 bin 409 yeni vaka tespit edilirken 209 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan, son 24 saatte, 30 bin 846 kişi sağlığına kavuştu.
BAKAN KOCA’DAN HAMİLELERE UYARI
Güncel verileri sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gebe ölümleri, 2020'de salgın öncesi yıla göre %52 artmıştı. Bu yılsa geçen yıla oranla %50 daha fazla anne adayını Covid19 sebebiyle kaybettik. Kaybettiğimiz gebelerin %99'u aşısızdı. Gebelerde aşılanma oranı maalesef oldukça çok düşük. Bebekler doğmalı, anneler yaşamalı” ifadelerini kullandı.

AŞILAMADA SON DURUM
18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1’inci doz Türkiye ortalaması yüzde 89.18, 2’nci doz ortalaması yüzde 78.24 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1’inci dozda 55 milyon 355 bin 972, 2’nci dozda 48 milyon 563 bin 435 ve 3’üncü dozda 11 milyon 114 bin 875, toplamda ise 116 milyon 123 bin 219 aşı uygulandı.
En az 2 doz aşı olmuş kişi oranının en yüksek olduğu iller; Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak olurken, 2 doz aşı olmuş kişi oranının en az olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt oldu.
DÜN 229 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ
Bakanlığın açıkladığı 28 Ekim Perşembe gününün verilerine göre, 25 bin 528 vaka tespit edilirken 229 kişi hayatını kaybetmişti. Dün, 354 bin 580 test yapılmış ve 27 bin 651 kişi sağlığına kavuşmuştu.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakankocayenivakavevefatsayisiniacikladiistesondurum6737015/
İBB 30.3 milyon TL harcadığı binayı Bilal'in vakfına verdi!198 izlenme
İşte İçişleri’nin el koyduğu İBB’deki yolsuzluk dosyaları!138 izlenme
Yusuf Kaplan'dan itiraf! “İslâm’ı tepe tepe kullanıyoruz, paçavraya çevirmek üzereyiz”82 izlenme
Bartın'da bilanço ağırlaşıyor: Can kaybı 40'a yükseldi...46 izlenme
Bu anket birilerinin hoşuna gitmeyecek: Türkiye'de Atatürkçülük büyüyor71 izlenme
10 Kasım’da Atatürk düşmanları ortaya çıktı: Atatürk için saygı duruşunda bulunanlara hakaret ettiler!42 izlenme
'Aziz İhsan Aktaş' davası 17 Şubat'a ertelendi!37 izlenme
Turhan Çömez, Suriye’den gelen ve sınavsız şekilde İstanbul Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne yerleştirilen MOSSAD ajanını canlı yayında açıkladı39 izlenme
Eskişehir'de "Sefalet ücretine teslim olmayacağız" yazılı pankartla yürüyen gruba AKP standından saldırı!
İzmir'de polisin kovaladığı uyuşturucu şüphelisini vatandaşlar araçlarıyla sıkıştırarak durdurdu
Vali tehlike yok demişti ama 300 kişiye iki gecedir ulaşılamıyor!
Şişli Etfal de Gezi’yi devralan vakfa!