Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından corona virüsünden kaynaklı yeni can kayıplarını ve vaka sayısını açıkladı.
Tabloya göre, Türkiye'de son bir gün içinde 931 yeni vakanın tespit edilmesi sonucu vaka sayısı 220 bin 572’ye yükseldi. Bugün 17 vatandaşımızın daha coronadan hayatını kaybetmesiyle, vefat edenlerin sayısı 5 bin 508 oldu.
Açıklanan verilerde bugün 43 bin 404 corona testi yapıldığı belirtilirken, toplam test sayısının 4 milyon 316 bin 781'e ulaştığı ifade edildi. İyileşen hasta sayısının da 992 artarak 203 bin 2’ye yükseldiği açıklandı.
Corona virüsü nedeniyle yoğun bakımda bulunan hasta sayısının bin 243, entübe hasta sayısının da 385 olduğu belirtildi.

İŞTE VAKA SAYISININ EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK OLDUĞU İLLER
Salgınla ilgili son tabloyu sosyal medya hesabından değerlendiren Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:
* SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt.
* Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray’daysa şu an pnömonili hastamız yok.
DÜN 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Sağlık Bakanlığı, corona virüsü salgını nedeniyle dün 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 924 yeni vakanın tespit edildiğini ve 997 hastanın iyileştiğini duyurmuştu.

Yoksulluğun fotoğrafı23 izlenme
Mikeno gemisi ablukayı delerek Gazze kara sularına girdi25 izlenme
Kolombiya Başsavcılığı: 'Kokain dolu konteynerlerin kayıtları yanlış'76 izlenme
AKP'li belediyeye Sedat Peker'li 'hack' şoku!66 izlenme
Karadeniz’de sel felaketi: Can kaybı 44’e yükseldi66 izlenme
Hatay’da art arda 6.4'lük ve 5.8'lik iki korkutan deprem: 3 ölü, 213 yaralı57 izlenme
Maduro’nun New York’ta uçaktan indirildiği anların en net görüntüleri ortaya çıktı31 izlenme
Erdoğan’ın atadığı altı rektör hakkında şoke eden gerçek ortaya çıktı!121 izlenme