Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ eliyle inşa edilecek sosyal konut projesine ilişkin asgari ücretliler hakkında açıklama yaptı. Kurum, "5 bin 500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor" dedi.
Bakan Kurum, CNN Türk Tarafsız Bölge programında, sosyal konut projesine ilişkin soruları yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.
Kurum, proje kapsamında 20232028 yıllarında 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri hedefinin ilk etabı olan 250 bin sosyal konut, 100 bin konut arsası ve 10 bin iş yerini kazandıracaklarını belirtti.
Yeni konutların 50 binini İstanbul'un her iki yakasında yapacaklarını belirten Kurum, Avrupa yakasında Başakşehir, Esenler, Arnavutköy, Silivri, Çatalca'ya, Anadolu yakasında ise Tuzla, Kartal ve Pendik'te projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.
Bakan Kurum, Ankara'da 18 bin, İzmir'de 12 bin 500, Antep'te 10 bin, Bursa'da 8 bin 650, Konya'da 7 bin 500, Kayseri'de 7 bin 500 konut inşa edileceğini ifade ederek, projenin toplam yatırım değerinin yaklaşık 900 milyar lira, projenin ilk etabının ise 422 milyar lira olduğunu söyledi.
Kurum, müracaatların ekim ayı sonuna kadar devam edeceğini dile getirerek, projeden faydalanacak vatandaşların başvuracakları illerde en az bir yıl ikamet etmesi veya o il nüfusuna kayıtlı olması gerektiğini kaydetti.
Her haneden bir başvuru hakkı olabileceğini söyleyen Kurum, "TOKİ eliyle inşa edilecek sosyal konut projesine ilk günde başvuru sayısı 785 bine ulaştı. Proje duyulur duyulmaz ev ve kira fiyatları aşağı gelmeye başladı" dedi.
"Asgari ücretliler hem kira, hem konut kredisini nasıl ödeyecek?" şeklindeki soruya yanıt veren Kurum, şunları söyledi:
"5 bin 500 lira alıyor. Hem ev kirası ödeyecek, hem burada taksit ödeyecek, hem de evini geçindirecek. 5 bin 500 lirayla bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. 1 yıl takdir edersiniz ki vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz belki ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir."
halktv.com.tr
Karda kayak keyfi hastanede bitti: Bartın'da tepsiyle yokuştan kayarken duvara çarpan kadın ağır yaralandı45 izlenme
İster inanın ister inanmayın: Egemen Bağış'a bakın ne ödülü verildi?28 izlenme
Bahçeli’nin sağ kolundan Cumhur İttifakı’nı karıştıracak açıklama: "31 Mart’tan önce 14 Mayıs’ta kaybetmeliydik"40 izlenme
Eski AKP milletvekili ve Ziraat Bankası yöneticisi Veysi Kaynak'ın şirketinin borsadaki hisseleri fırladı!54 izlenme
Otobüs şoförü, otoyol ve köprü zamlarına isyan etti: "Bu yolcunun sırtından çıkacak. Otobüsçü bitti. 20 liradan 150 lira olur mu ya! Allah yardım etsin"49 izlenme
Kemal Sunal’ın krizi anlattığı video yeniden gündem oldu!58 izlenme
Vakıfbank Genel Müdürü ve oğlu için flaş iddia! "İfadelere rağmen dosyaya dahil edilmedi..."110 izlenme
Doktor Ekrem Karakaya'nın katilinin şok paylaşımı ortaya çıktı! 'Baş kesen celladım' Kim bu adama silah ruhsatı verdi?78 izlenme
AKP'li İBB döneminde, Burak Erdoğan'ın ortağından arabalı vapur vurgunu!
Diziye konu oldu, Z kuşağı arasında yayılıyor: Mimar Ece Gürel'in ölümüyle gündeme geldi
Mustafa Sönmez'den Torunlar Holding'in patronuna sert tepki! "Er geç yargı önüne çıkarılacaksınız"
İBB bütçesi cemaatlerin hizmetinde!