Halkevleri yangın sonrasında yaptığı açıklamada “İzmir orman yangını sonucu yanan ağaçların ve canlıların sorumlusu, yetersiz ekipmanla, koordinasyon zafiyetiyle ve gecikmeli olarak yangın söndürme faaliyetine başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Bakan Bekir Pakdemirli’dir” demişti.
Yangın sonrası görevini yerine getirmemekten dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağıran Halkevleri, Halkevleri Hukuk Dairesinin hazırlamış olduğu dilekçe ile suç duyurusunda bulundu. İzmir Halkevleri üye ve yöneticileri, İzmir Adalet Sarayına giderek, Pakdemirli hakkında kamu davası açılmasını talep eden dilekçelerini teslim etti.

TCK’nın 257. Maddesine dayanarak Görevi Kötüye Kullanma suçundan bakana dava açan Halkevleri Hukuk Dairesi’nin hazırladığı dilekçede şu ifadelere yer verildi:
“Şikayetin Ormanların korunması Tarım ve Orman Bakanlığının görevleri arasında sayılmıştır. Bekir Pakdemirli Tarım ve Orman bakanlığının başında olup en üst düzey yöneticidir. Bekir Pakdemirli’nin açıklamaları ve gerçekleşen yangınlara yetersiz müdahaleler düşünüldüğünden bakanlık görevlerini yerine getirmemiştir. Bu sebeple 5.000 hektar ormanın yok olmuş ve içinde yaşayan canlıların ölmüştür. Bakanlığın görevinin yerine getirmemesinin sorumlusu en üst düzey yönetici olan Bekir Pakdemirli’dir”.
İzmir yanan ormanların ve canlıların sorumlusu, yetersiz ekipmanla, koordinasyon zafiyetiyle gecikmeli olarak yangın söndürme faaliyetini başlatan Tarım ve Orman Bakanlığı ve Bakan Bekir Pakdemirlidir. Halkevleri olarak Pakdemirli hakkında suç duyurusunda bulunduk.


https://www.abcgazetesi.com/bakanpakdemirliyegorevinikotuyekullanmaktansucduyurusu37034
Resmi gazete yayımlandı: Elektriğe gizli zam32 izlenme
İşte son seçim anketi! MHP ve İYİ Parti’ye büyük şok3208 izlenme
Mehmet Akif Ersoy'dan geri vites! 'Siyasi operasyon' açıklamasına böyle açıklık getirdi13 izlenme
Atatürk'e hakaret eden şahıs AKP MKYK'sına girdi!106 izlenme
Artık acil servislerde para alınacak!449 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.029 yeni vaka tespit edildi, vaka sayısı 5.072.462'ye, can kaybı da 43.821’e yükseldi!45 izlenme
Paniğe kapılan sosyete üyelik iptali için sıraya girdi17 izlenme
İmamoğlu: "Ülkemizi adalete ve refaha kavuşturacak yeni yönetimin ilk adımını atıyoruz"21 izlenme